.
Loïc Van Impe
vrijdag 10 mei 2024

Loïc Van Impe: “Ik was er niet speciaal tegen gewapend”

Hij heeft dat nog nooit gedaan

Een deelname aan ‘Special Forces’ valt niet te onderschatten. Het is zowel fysiek als mentaal heel uitdagend en het is niet voor iedereen weggelegd.

“En gezien mijn achtergrond was ik er ook niet speciaal tegen gewapend. Ik heb nog nooit een keukenbrigade geleid of in sterrenzaken gewerkt. Maar de instructeurs benadrukken dat naam, faam en achtergrond niet van tel zijn. Ze zeggen letterlijk: 'Het is moeilijk, het is erg, maar het kan altijd erger'. Want of je nu een advocate of een al dan niet gewezen profsporter bent: in 'Special Forces' loopt iedereen vroeg of laat met z'n gezicht tegen de muur. Iedereen moet met dezelfde loodzware rugzak onder de verschroeiende hitte lopen. No mercy”, blikt hij terug in Tv Familie.

Loïc is zelf nog niet zo heel lang bekend, en nu kwam hij naast enkele grote namen te staan tijdens het programma.

“Ik zei het nog tegen Oli (Olivier Deschacht, nvdr), naast wie ik in het vliegtuig zat: dat ik als kind een grote fan van RSC Anderlecht was. Ik had zelfs een poster van hem boven mijn bed hangen! Tot ik een jaar of veertien was. En nu heb ik met Oli aan een programma kunnen meedoen in Zuid-Afrika. Surreëel...”

Bio van Loïc Van Impe