.
Loïc Van Impe
dinsdag 14 mei 2024

Loïc Van Impe: “Je wordt er wel paranoïde van”

Niet altijd zo makkelijk

Er zijn heel wat mensen die erg prikkelbaar kunnen worden als ze honger hebben. Bij Loïc Van Impe is dat gelukkig niet het geval. Dat had behoorlijk zwaar kunnen worden tijdens zijn deelname aan ‘Special Forces’.

“Het komt vaak voor dat ik pas in de namiddag mijn eerste maaltijd nuttig, maar eigenlijk kan ik zelfs makkelijk 24 uur zonder voedsel. Ik kan blijven functioneren door enkel te drinken. In een programma als dit is dat wel een concurrentieel voordeel. Want je hebt niets te eisen. Integendeel. Het is ook een misvatting dat zodra het cameralampje uitgaat er volop gegeten en gedronken wordt”, verduidelijkt hij in Tv Familie.

Loïc moet uiteindelijk ook toegeven dat je daar toch wel een beetje paranoïde van wordt als de camera’s heel de tijd blijven draaien en als je geen enkel moment rust kent.

“Een voorbeeld? De poort van het basecamp maakt wat geluid wanneer je die opent of sluit. En 's nachts, als we 'mochten rusten' - want men zei bewust niet 'slapen' - mochten we bijvoorbeeld een kwartier of twintig minuten gaan liggen... Als ik dan de poort hoorde, dacht ik: 'Oh nee, de leidinggevenden zijn daar.' Maar soms was het gewoon de wind...”

Bio van Loïc Van Impe