.
News Image

Liliane Saint-Pierre herdenkt Claude François

Liliane Saint-Pierre woont onthulling gedenkplaat van Claude François bij.


Zaterdag 14 maart wordt in Parijs een gedenkplaat onthuld aan het gebouw waar Claude François vijftien jaar heeft gewoond. Ook Liliane ontving een uitnodiging om de viering van haar voormalige muzikale mentor bij te wonen. In de lichtstad zal ze allicht een aantal oude bekenden ontmoeten.



Claude François overleed op 11 maart 1978 op amper 39-jarige leeftijd, maar 37 jaar na zijn onverwachte overlijden is de Franse zanger van klassiekers als 'Alexandrie, Alexandra', 'Je vais à Rio' en 'Comme d'habitude' nog lang niet vergeten. Daar waakt onder anderen de Club Claude François over.

Die vereniging heeft recent het initiatief genomen om een gedenkplaat te installeren aan het gebouw in Parijs waar Clo-Clo vijftien jaar van zijn leven sleet. Zaterdag 14 maart vindt de officiële onthulling plaats.



De viering wordt bijgewoond door Clo-Clo's zonen Claude en Marc François. Ook Isabelle Forest, Michel Drucker, André Torrent, Sheila, Alain Chamfort, Dave, verschillende Clodettes en naaste medewerkers van wijlen Claude François zullen van de partij zijn.

Als eerste zangeres die destijds werd geëngageerd bij Claude François' eigen platenlabel Flêche mag ook Liliane Saint-Pierre niet ontbreken. Ik ben vereerd dat de organisatoren ook aan mij hebben gedacht toen ze de uitnodigingen hebben verstuurd, zegt een aangenaam verraste Liliane. Ik ben alvast heel erg benieuwd welke oude bekenden ik daar op het lijf zal lopen. Maar in eerste instantie ga ik uit diep respect voor en dankbare herinnering aan mijn muzikale mentor zelf naar Parijs.