.
Ignace Baert
dinsdag 28 februari 2023

Ignace Baert trok met Claude François door Frankrijk

En toch bleef hij zichzelf

Ignace Baert, één van de eerste meisjesidolen in Vlaanderen, kennen we vooral door zijn tophit ‘More Than Sympathy’, nu 50 jaar geleden. Wat minder mensen weten, is dat hij onder de naam Jérémy, ook in Frankrijk succes had. In Primo lezen we dat hij er zelfs heeft samengewerkt met Claude François.

“Hij beschouwde mij als zijn Poulin”, merkt de zanger trots op. “Als hij een optreden had, eiste hij dat ik mee op de affiche stond. Mooi, hé.

De artiest is meer dan tevreden over zijn carrière, hoewel het meer had kunnen zijn.
Hij vergelijkt even met zijn tijdgenoot Willy Sommers. “Die leeft op van het succes, van de optredens. En chapeau, alle respect voor Willy! Maar dat is bij mij nooit een doel op zich geweest.”

Het feit dat ‘More Than Sympathy’ in 2013 is opgenomen in de Radio2 Eregalerij, vindt Ignace een hele eer. Maar minstens even belangrijk vindt hij het om voor vele Vlaamse artiesten liedjes te hebben gecomponeerd.

Hij schreef onder meer voor Niels William, Ann Christy, Liliane Saint-Pierre, Jimmy Frey, Micha Marah, Rita Deneve, Nicole en Hugo… Het nummer ‘Baby Baby’ van die laatsten is bijvoorbeeld van zijn hand. “Muziek maken, dat zit in je bloed en dat geraak je nooit kwijt”, besluit Ignace Baert met terechte trots.