.
News Image

Welke bekende medemensen overleden in januari 2018?

Een lang en triest lijstje...
In dit overzichtje kijken we nog eens achterom. Want ook in 2018 moesten we afscheid nemen van een heleboel bekende medemensen. Januari 2018 begon dramatisch want op 2 januari overleed Tony Calder, de Britse muziekpromoter werd 74. Amper 2 dagen later overleed er opnieuw een Britse superster, muzikant Ray Thomas stierf en werd 76. Op 5 januari overleed Jack Gadellaa Hij was een Nederlandse tekstschrijver en werd 75.

Op 6 januari moesten we in eigen land afscheid namen van de Belgische radio dj Peter Van Dam, hij werd 75. Op 7 januari namen we afscheid van de Franse superster France Gall, een zangeres die internationale succes had met hits zoals poupée de cire, poupée de son, ze werd 70.

Op 10 januari bereikte ons tragisch nieuws, de Vlaamse cabaretière Lies Lefever overleed na een zware val in haar woning, Lefever werd amper 37.

Op 15 januari moesten we meteen afscheid namen van 2 bekende sterren. De Ierse zangeres Dolores O'Riordan werd 46 en de Amerikaanse gospelzanger Edwin Hawkins werd 74.

Amper 1 dag later op 16 januari stierven Madalena Iglésias, een Portugese zangeres en Bradford Dillman een Amerikaanse acteur. Nog eens een dag later overleed Simon Shelton Barnes, de Britse acteur was amper 52.

Dorothy Malone overleed dan weer op 93-jarige leeftijd. De Amerikaanse actrice stierf op 19 januari. De Belgische zanger Mario Guccio overleed op 20 januari op 64-jarige leeftijd, hij was bekend van de rockgroep Machiavel. Diezelfde dag stierf ook muzikant Jim Rodford (76).

De Zuid-Afrikaanse zanger Hugh Masekela werd 78 en overleed op 23 januari. Zanger Buzz Clifford stierf op 26 januari op 75-jarige leeftijd.

Acteur Mark Salling uit Glee stapte op 30 januari zelf uit het leven nadat hij verwikkeld was geraakt in een kinderpornozaak, de acteur werd 35. Diezelfde dag namen we in Vlaanderen afscheid van Tante Terry. De tante van alle tv-kijkers, Terry van Ginderen stierf op 86-jarige leeftijd.

Op de laatste dag van de maand namen we opnieuw afscheid van een populaire Vlaamse zangeres. Rita Deneve. De zangeres van ‘De Allereerste Keer’ werd 73.