.
Liliane Saint Pierre
zondag 8 januari 2023

Liliane Saint-Pierre: “Ik wilde uit zijn rijdende auto springen”

Maar ze deed het niet

De carrière van Liliane Saint-Pierre vindt haar oorsprong toen de zangeres 15 jaar was en een wedstrijd won. De zangeres kreeg een platencontract en de trein was vertrokken. Althans dat is wat ze toch dacht.

“Mijn platenfirma had me Milo De Coster aangeduid als manager. Ik heb veel aan hem te danken, maar die man was een narcist. Hij liet me geen moment alleen, wou volledige controle over mij en nam me zelfs op in zijn gezin. Ik werd als zijn vijfde kind beschouwd en eerlijk gezegd voelde ik me daar goed bij”, zegt Liliane in Dag Allemaal.

De manager was eigenlijk bezig met Liliane volledig van de wereld af te sluiten, want de kinderen van die manager waren de enige leeftijdsgenoten waar Saint-Pierre contact mee mocht hebben.

“Muzikanten die te dicht in mijn buurt kwamen, werden door Milo zwart gemaakt. Ik had al vlug door dat hij me zo onder de duim probeerde te houden en dat botste. Één keer ben ik uit zijn rijdende auto willen springen, zo kwaad was ik op hem. Hij kon me nog net vastgrijpen, anders had ik het niet kunnen navertellen.”

Milo stelde Liliane ook voor aan Claude François, voor wie ze een grote bewondering had. De zangeres nam verschillende nummers op voor hem en mocht in de Olympia in Parijs zijn voorprogramma verzorgen. Iets wat altijd een unieke herinnering zal blijven voor de zangeres.

Bio van Liliane Saint-Pierre en Claude François