.
News Image

Laatste aflevering Het Lichaam van Coppens

Nieuwe proeven, ongeziene beelden en een blik achter de schermen in de laatste aflevering.
Experimenten die dienen tot noppes… in Het Lichaam van Coppens. Daarvoor gaven Staf en Mathias de voorbije 9 weken afspraak. De broers blikken terug op een zeer succesvol seizoen, want gemiddeld 798.000 kijkers – goed voor een marktaandeel van 36,9% (VVA 18-54, live +6) – zaten elke week op het puntje van hun stoel. Als afsluiter hebben Staf en Mathias op donderdag 29 oktober 2015 iets speciaals in petto. Niet alleen wagen ze zich aan nieuwe proeven, ze tonen ook nooit vertoonde beelden én werpen een blik achter de schermen.

Staf en Mathias halen alles uit de kast om nog één keer te knallen. En dat nemen ze heel letterlijk. “We houden nogal van explosies”, geven de broers toe. In de laatste aflevering van Het Lichaam van Coppens krijgt de kijker alle ontploffingen te zien die het scherm niet haalden. Hoe veel rekkers zijn er nodig om een meloen te laten knallen? Kan een bruistablet tot een explosie leiden? En krijg je een vuilnisbak meters de hoogte in met behulp van vloeibaar stikstof?

“Eén proef hebben we nooit uitgezonden omdat de uitleg achteraf veel te ingewikkeld was”, klinkt het bij de broers. “Nochtans was de vraag heel simpel: hoe ver kan je vloeistof opzuigen met een rietje?” Een vraag die Staf en Mathias graag beantwoord zien. Aan Mathias om uit te testen of er een limiet zit op de zuigkracht.

De ‘zwelfie’ van Mathias Coppens enkele weken geleden sprak boekdelen: de Britse bijen hadden hem flink toegetakeld tijdens de proef met de bijenbaard. Aan Staf om te bewijzen dat hij het beter kan. Hij trekt naar een Belgische imker die even nieuwsgierig is naar het resultaat als de broers zelf. Nooit eerder zette hij immers een bijenbaard bij iemand… Steken de bijen er deze keer weer op los?

Staf en Mathias sluiten Het Lichaam van Coppens ook af met de meest memorabele momenten van het voorbije seizoen. Eén proef hebben de broers flink onderschat: het experiment met het zelf gebouwde vliegtuig. “We hebben daar kei lang aan gewerkt, maar uiteindelijk was het wel één van de mooiste momenten die wij ooit beleefd hebben bij Het Lichaam van Coppens”, blikken ze terug.

Het Lichaam van Coppens, donderdag 29 oktober om 20.35 op VTM.

Bio van Staf Coppens en Mathias Coppens