.
News Image

Kristof Verhassel: “ik wil niet de eeuwige slechterik zijn”

“Kijkers hebben schrik van me.”


Kristof Verhassel blijkt als Jasper in Thuis plots ook een donker randje te hebben. De acteur ging er altijd vanuit dat zijn personage ‘een goeie gast’ was maar nu blijkt hij een cocaïnegebruiker te zijn. En zo hebben ze bij Thuis opnieuw een slechterik want Jasper gaat nog voor heel wat ophef zorgen.



Ook in Familie speelde Kristof Verhassel eerst het charmante lief van Evy, waarna hij plotseling een psychopathische stalker met een ellenlang strafblad werd. De acteur geeft in Dag Allemaal toe dat hij diezelfde bedenking ook al heeft gemaakt. Misschien had hij de rol in Thuis zelfs niet aanvaard mocht hij dit op voorhand geweten hebben. “Ik wil me niet verbranden en profileren als de eeuwige slechterik,” klinkt het bij Kristof Verhassel.



Kristof Verhassel meent dat hij al bewezen heeft meer in zijn mars te hebben dan de typische slechterik. “Ik wil niet dat zo’n metamorfose mijn handelsmerk wordt,” onthult Verhassel in Dag Allemaal. In de periode van Familie lieten kijkers zelfs weten dat ze schrik van hem hadden. “Nochtans doe ik geen vlieg kwaad,” klinkt het bij de acteur. “Ik heb nog nooit gevochten of iemand bewust pijn gedaan.” Dergelijke commentaren lijken misschien kwetsend, maar Kristof Verhassel beschouwt ze toch vooral als compliment. “Dat wil zeggen dat ze me geloven en dat ik mijn rol dus geloofwaardig speel,” aldus Kristof Verhassel.