.
News Image

Ketnet-wrapster Sien Wynants: “ik ben bang om me slecht te voelen”

Sien Wynants deelt opvallende vrees…


Sien Wynants geeft toe dat ze niet alleen als wrapper op Ketnet zotte kuren uithaalt, maar dat ze ook in het echte leven meestal goedgezind is. “ik laat het ook anderen niet toe dat ze humeurig zijn. Dan zeg ik ‘Wees eens vrolijk’ en krijg ik ‘Dat gaat niet op commando’ als antwoord,” vertelt Sien in Story. Toch schuilt er achter al die vrolijkheid ook een zekere angst… “Ik besef wel dat ik soms zelfs angstvallig te veel het goede wil zien in alles. Dat ik de schijn ophou omdat ik bang ben om me slecht te voelen,” onthult Sien Wynants in het weekblad. Sien wijt die instelling aan de scheiding van haar ouders. Sien vond de scheiding verschrikkelijk en ging op 18-jarige leeftijd een jaar in Estland wonen om aan de thuissituatie te ontsnappen. Vijf jaar lang heeft ze de scheiding genegeerd alvorens ze aan het verwerkingsproces kon beginnen.



Sinds kort presenteert Sien op zaterdag een programma op Radio 1, dat combineert zij met haar werk voor Ketnet en nog steeds staat zij regelmatig met de Ketnetband op het podium. Na al die jaren ben ik het gewoon dat mijn agenda zo goed gevuld is. Meer nog: tijdens rustige periodes loop ik de muren op. Ik kan dan moeilijk beslissen hoe ik mijn tijd moet invullen, omdat ik het zo gewoon ben dat anderen voor mij beslissen. Al is er nu natuurlijk altijd onze dochter Yoko.



Anderhalf jaar geleden werd Sien Wynants voor de eerste keer mama en dat heeft haar leven toch wel veranderd. Vooral de eerste maanden zag Sien af met een baby in huis. Yoko had last van relux en weende heel veel. Maar nu slaapt ze goed. En ik ben blij dat we echt contact hebben nu ze iets groter is. Ik vind het moederschap eigenlijk superchill. Ik maak me niet veel zorgen en ik vind het ook niet zwaar, vertelt Sien in Story. En daarmee praat zij heel wat lotgenoten tegen. Moeders die op social media posten dat ze zelfs geen tijd hebben om te douchen, ik herken me daar niet in. Het is alleen niet altijd makkelijk om Yoko op tijd op te halen in de crèche of bij de opvang, reageert Sien. Om één en ander praktischer te maken, zijn Sien en haar vriend Pieter-Jan van plan om weer dichter bij hun ouders te gaan wonen. Antwerpen heeft veel voordelen, maar eens zij in Leuven wonen, kunnen hun ouders makkelijker inspringen. Dat Leuven dichter bij de VRT ligt, is mooi meegenomen, lacht Sien.


Bio van Sien Wynants

Meer Over:

Sien Wynants