.
Sien Wynants
zaterdag 2 september 2023

Sien Wynants: “Ik had een identiteitscrisis” 

Ze ging iets nieuw proberen 

Ooit was Sien Wynants een populaire Ketnetwrapster. Toen ze besloot om daarmee te stoppen ging ze lesgeven in het zesde leerjaar. Zowel haar mama en zus staan voor de klas en ook haar oma stond ooit voor de klas.

“Toen mijn tijd bij Ketnet voorbij was en ik naar Willy was overgestapt, ben ik door een identiteitscrisis gegaan: wil ik de rest van mijn leven in de media werken? Toen heb ik een maand lang een afwezige leraar vervangen op een middelbare school. Ik wilde proeven of lesgeven iets voor mij was”, begint ze haar verhaal in Humo.

Na die maand is Sien nog teruggekeerd naar Willy, maar het werd een moeilijke combinatie met haar gezin. Uiteindelijk solliciteerde ze voor de job als zorgleerkracht bij de school in haar eigen straat.

“Dat leek me een vlotte manier om in te stappen: je staat niet voor de klas en hebt minder voorbereidingswerk. Op maandagochtend belde ik de school, die middag belde de directrice me terug: ‘Ik zou je toch liever inschakelen als juf voor het zesde leerjaar’. Ik ben diezelfde dag nog begonnen. Het zou slechts voor een maand zijn, maar ik ben uiteindelijk gebleven tot het einde van het schooljaar.”

Bio van Sien Wynants

Meer Over:

Sien Wynants