.
News Image

Ketnet-gezicht Thomas van Achteren presenteert voorronde Kunstbende

Ketnetwrapper en Bandits-muzikant Thomas Van Achteren komt naar Asse.


Kunstbende is een wedstrijd in kunst voor jongeren van 13 tot 19 jaar. Jonge makers laten in een brede waaier aan categorieën hun kunnen zien aan een jury.

In februari starten op 11 verschillende plekken in Vlaanderen en Brussel de voorrondes. Wie uitblinkt, stoot door naar de nationale finale op 7 mei in de Bijloke in Gent.

In Asse meten een 50–tal jongeren zich in de disciplines “dans”, “muziek”, “performance”, “mode”, “TXT”, “beeldend” en “fotografie.” Een professionele jury beslist wie er op zondag 14 mei naar de grote finale mag in de Arenbergschouwburg of de Studio in Antwerpen. Deze voorronde is toegankelijk voor het grote publiek.50 jongeren

Op zaterdag 11 februari vindt er voor het eerst een provinciale voorronde van Kunstbende plaats in het Oud Gasthuis te Asse. De vrijetijdsdiensten van de gemeente slaan hiervoor de handen in elkaar met CC De Ploter en Jeugdhuis Nijdrop.

In Asse komen de categorieën beeldend (tekeningen, aquarel, schilderijen en zelfs special effects make-up), dans (modern, hiphop en jazz), foto, mode (2 modeshows), muziek (van gitaarbands over a capella zang tot Flamenco), performance (theater én zelfs een goochelaar) en TXT (zowel in Nederlands, Engels als Frans.) Ongeveer 50 jongeren schreven zich in.Juryleden zijn onder anderen Kimberly Vandendriessche (leerkracht ballet en moderne dans aan de Kunstenacademie A. De Boeck), zangeres Stien Bovijn, Dirk Miers (opnamestudio De Studio), Mike Heyvaert (programmator Nosta), fotografe Charlotte Speck, Chiara Fanizza (Partage En Couleurs) en Geoffrey Debondt (artistiek leider van Musicalia).

Om deze dag in goede banen te leiden, trok CC Asse Ketnet-wrapper en Bandits-bassist Thomas Van Achteren aan.

Wie zijn/haar favoriet graag komt aanmoedigen, kan plaatsen reserveren op www.ccasse.be. Iedereen jonger dan 26 jaar kan er gratis in; wie ouder is dan 26 jaar betaalt slechts 5 euro. Graag op voorhand reserveren.(l.t.)


Download onze app voor Android of iOS

Bio van Thomas Van Achteren

Meer Over:

Thomas Van Achteren