.
Thomas Van Achteren in Lisa
zaterdag 10 april 2021

Lisa-acteur: “ik ben even impulsief als mijn personage”

"Maar die gekke hersenspinsels maken het net heel leuk om hem te spelen."

Thomas Van Achteren kennen de Ketnet-kijkers al langer als ‘wrapper’, maar tegenwoordig zien we de 25-jarige Van Achteren ook aan het werk als acteur in de VTM-serie ‘Lisa’.

Thomas Van Achteren kruipt in de huid van Jelle die regelmatig bijspringt in het restaurant van Suzanne (Hilde De Baerdemaeker). “Veel kijkers vinden Jelle een vreemd figuur en ik kan hen geen ongelijk geven”, lacht Thomas in Story.

“Voor zijn vlogs doet mijn personage van die maffe dingen waarvan je denkt: ‘Waarom in godsnaam?’ Wasabi opsnuiven, bijvoorbeeld. Maar die gekke hersenspinsels maken het net heel leuk om hem te spelen.”

Thomas Van Achteren wil zichzelf dan ook niet vergelijken met Jelle, maar geeft­ grif toe dat hij ook wel heel impulsief kan zijn. “Van het ene op het andere moment kan ik zeggen: ‘Dát ga ik doen!’ En dan doe ik het ook.”

“Ooit heb ik na een uitdaging op Qmusic een tattoo van een pizzapunt laten zetten”, vertelt Thomas in Story. “En ik zie mezelf in zo’n impulsieve bui ook nog beslissen om een jaar alleen de wereld rond te reizen. Dat voorbeeld geef ik niet toevallig: zo’n trip staat echt op mijn bucketlist. Volgens mij leer je tijdens die maanden ontzettend veel bij over jezelf en over de omgang met andere mensen...” klinkt het bij Thomas Van Achteren in Story.

Bio van Thomas Van Achteren

Meer Over:

Thomas Van Achteren