.
News Image

Kate Ryan is gelukkige plusmama

Zij heeft een dochtertje.


Deze week hoor je Kate Ryan elke dag tussen 10 en 12 uur in De Madammen op Radio 2. Anja Daems had afgelopen week een gesprek met de zangeres uit de Kempen. Nu ja, Kate woont al een tijdje niet meer in de echte Kempen, wél in Mechelen. Dat is al een beetje centraler dan Tessenderlo waar de zangeres is opgegroeid. Kate is met haar 39 nog altijd geen mama en toch voelt het feit dat haar vriend een dochter van 7 heeft toch een beetje aan als mama zijn.

Kate Ryan staat al vele jaren op het podium, haar carrière heeft altijd centraal gestaan. “Ik ben eigenlijk hier in Tessenderlo beginnen optreden. Mijn ouders hadden hier een taverne De Oude Post. Er was elke jaar een kroegentocht en ik speelde dan met mijn gitaar. Zo werd ik als het ware ontdekt, heb ik een contract getekend. Dan is het heel snel gegaan, op twee jaar lang heb ik furore gemaakt.” Op haar 20ste vloog Kate Ryan de wereld rond, dat doet zij vandaag nog steeds.

“Ik merk wel met het ouder worden dat ik selectiever aan het worden ben. Dat reizen vraagt veel energie en ik heb sociaal veel moeten laten, heb het in relaties ook niet altijd makkelijk gehad. Het is niet evident om iemand te vinden die daarmee overweg kan. Je bent een bekend figuur, ook naar uw familie toe. Ge moet dingen laten, ge moet soms ook hartverscheurende keuzes maken en dat komt soms bij mensen verkeerd over. ‘Ze kiest voor haar carrière in plaats van ons’ en dat is kei keihard, maar dat is een beetje het leven dat ik al 20 jaar lijdt. Dat wreekt zich soms wel een beetje. En nu probeer ik meer voor de familie te kiezen, voor mijzelf en mijn gezin te kiezen en dat deed ik vroeger niet. Ik heb een gezin. Ik ben zelf nog geen moeder, ik ben 39 en het kan dus nog. Maar mijn vriend heeft een dochtertje van 7, Milla. Wij komen heel goed overeen en wij hebben het héél goed samen. Dat is ook nieuw voor mij en daar hou ik van en dat trekt mij zo terug in evenwicht. Ik vind dat echt plezant, besluit Kate in De Madammen.

Bio van Kate Ryan

Meer Over:

Kate Ryan

Bio van Anja Daems

Meer Over:

Anja Daems Radio 2