.
News Image

Julie Vermeire openhartig: Ik ben trots op mama, maar blijf bang

Ze doet keihard haar best om de goede dingen te doen.


Julie Vermeire was maandag te gast in ‘Gert Late Night’. De dochter van Eva Pauwels en Jacques Vermeire mocht zelfs naast James Cooke gaan liggen voor de rubriek ‘Bedgeheimen’.



Julie is sinds haar deelname aan ‘Dancing with the Stars’ enorm geëvolueerd. De blondine is pas afgestudeerd en geniet nog steeds na van haar overwinning bij het dansprogramma. Dat zij de dochter van twee bekende mensen is, daar kan Julie weinig tot niets aan veranderen. Sommige opmerkingen op de sociale media komen bij Julie hard aan. ‘Net als haar moeder, ze wil ook in de belangstelling staan’, krijgt Julie wel eens te horen. “En dat vind ik dan erg. Grove opmerkingen over mijn ouders of zo, dat raakt me wel, omdat ik denk: ‘Jullie weten niets’. “



Niet alleen op de sociale media werd Julie daar al mee geconfronteerd, ook op school was het jaren geleden van dat. “Werkelijk alles kwam in de boekjes en die hielden totaal geen rekening met ons, want mijn broer en ik gingen naar school en iedereen wist het. Op dat moment was het thuis niet makkelijk met mijn stiefmama die ziek was. Dat was voor mij echt een heel zware periode in mijn leven”, geeft Julie Vermeire toe.



En die stiefmama was Muriel, iemand die enorm veel voor Jacques maar ook voor zijn kinderen betekende. “Ik mis haar nog altijd. Je bent jong, ze is overleden toen ik 16 was. Dat was mijn stiefmama en zij deed de dingen die ik niet kon doen met mama. En dat was zo oneerlijk toen”, klinkt het. De dood van Muriel was een harde klap voor het gezin Vermeire. “Papa heeft daar zo van afgezien. Dat was echt de vrouw van zijn leven. Die waren echt gelukkig en dan… dat was ook gewoon pijnlijk om te zien. Papa is echt mijn grote held, hij is mijn alles en als hij pijn heft, heb ik ook pijn.”

Julie heeft de tijd dat Eva Pauwels aan de drank zat bewust meegemaakt. In ‘Gert Late Night’ gaf Julie toe dat zij bang was voor haar moeder. “Alcohol doet veel met een mens. Mijn broer en ik hebben ons regelmatig op mijn kamer verstopt. Ze heeft daar zo veel spijt en verdriet van en nu wil ze echt wel… en dat meen ik oprecht, ze doet keihard haar best om terug de goede dingen te doen en tijd met ons door te brengen, dus ik ben trots op haar dat ze dat doet, maar ik ben gewoon… Allee, je blijft bang, hè. “

Bio van Julie Vermeire