.
Jimmy Frey
vrijdag 3 februari 2023

Jimmy Frey: “Ik had geen goed contact met hun”

Hij heeft hen nooit vaak ontmoet

Wanneer je 83 jaar bent, weet je dat je niet ontzettend veel tijd meer rest op deze aarde. Maar dat is voor Jimmy Frey geen reden om het hoofd te laten hangen. Hij blikt tevreden terug op het leven dat hij heeft gehad, maar moet toegeven dat hij het podium soms toch mist.

“Zowel optreden als waardering van het publiek zijn verslavend. Het was moeilijk om te aanvaarden dat ik nooit meer zou kunnen optreden. Maar ik moet realistisch zijn. Ik ben te fier om met twee krukken op een podium te staan”, zegt hij in Primo.

Dat zijn collega’s Will Ferdy en Nicole Josy recent zijn overleden, dat heeft hem toch wel wat aan het denken gezet. Al had hij weinig contact met beiden.

“Ik had de indruk dat ik geen goed contact had met Nicole en Hugo doordat we elkaar niet vaak tegenkwamen. Toch heb ik Hugo meteen gebeld, maar ik ben op zijn antwoordapparaat gebotst. Will Ferdy vond ik dan weer een sobere en lieve man. De weinige keren dat we elkaar ontmoet hebben, hebben we altijd fijne gesprekken gehad.”

Frey mag dan wel al 83 zijn en niet meer optreden, dat betekent niet dat hij geen contact meer wil met zijn fans. Speciaal voor hen startte hij met een YouTube-kanaal. “Het is de bedoeling om via het kanaal een soort erfgoed te creëren met diverse clips en ander beeldmateriaal. Wie nog een opname van een liveoptreden van mij heeft kan mij die altijd bezorgen.”

Bio van Jimmy Frey, Will Ferdy, Nicole Josy en Nicole & Hugo