.
Kurt Van Eeghem
zondag 20 november 2022

Kurt Van Eeghem: “Hij verdient alle eer”

Will Ferdy overleed recent

Vlaanderen heeft de laatste tijd alweer heel wat muziekiconen verloren. Ook Will Ferdy is niet meer onder ons en nam op 95-jarige leeftijd afscheid van onze wereld.

Will was de eerste mannelijke bekende Vlaming die een coming-out deed in Vlaanderen en zichzelf outte als homo. Een groot voorbeeld voor velen, want nadien zouden er nog verschillende mensen volgen.

Waaronder Kurt Van Eeghem, die Will Ferdy goed kende. “Ik kreeg les van Will in Studio Herman Teirlinck. Will was daar vanzelfsprekend docent. Ik zeg ‘vanzelfsprekend’, omdat hij voor mij echt de pionier is van de Vlaamse kleinkunst. Iedereen die na hem kwam, is hem schatplichtig”, zegt Kurt in Dag Allemaal.

Will is een groot verlies voor de Vlaamse showbizz en Kurt wil Will dan ook graag bedanken voor alles wat hij voor de LGBTQ+-wereld heeft betekent.

“Will, die katholiek was, werd door zijn eigen religiegenoten verstoten en liep hierdoor honderden optredens mis. Daar zou men Will later voor eren en volkomen terecht. Hij verdient die eer.”

Bio van Kurt Van Eeghem en Will Ferdy