.
Artist Image

Bio Nicole Josy

Echte naam: Nicole Van Palm-Verbraeken
Geboortedatum: 21 oktober 1946
Sterrenbeeld: Weegschaal
Datum overlijden: 4 november 2022

Nicole Josy, geboren in Wemmel, leerde haar man 'Hugo Verbraeken' alias 'Hugo Sigal' kennen in 1970 en ze vormden het showbizzkoppel van het land Nicole & Hugo. Één jaar later wonnen ze 'Canzonissima' en daardoor mochten ze naar het Eurovisiesongfestival, maar omdat Nicole ziek werd (geelzucht) konden ze niet afreizen en dienden ze vervangen te worden. Twee jaar later konden ze toch deelnemen met 'Baby Baby', maar ze eindigden toen als laatste.


Hun carrière was zeer rijkgevuld met ook nog een periode dat er enkel op cruiseschepen werd gezongen. Helaas was er ook een negatieve periode toen de zangeres in 2005 borstkanker kreeg. Eind 2011 was het weer schrikken voor het sympathieke showbizzkoppel wanneer er een kwaadaardige poliep op Nicoles darmen bleek te zitten die gelukkig niet uitmondde in kanker. Om positief verder te gaan, wonnen ze met het prachtige nummer 'Pastorale' in 2008 het programma 'Zo is er maar één' op de VRT.


Op 20 december 2015 kwam er een afscheidsconcert, maar dat bleek toch nog niet echt het einde te zijn van hun muzikale carrière. Tijdens de opname van de Loftrompetten voor het Vlaamse lied op 8 november 2016 kregen Nicole & Hugo een prijs voor hun loopbaan in Theater Elckerlyc. De show zelf kwam op oudejaarsavond van 2016 naar 2017 op 'Ment Tv'.

Naar aanleiding van 50 jaar Nicole & Hugo en hun 50-jarig huwelijk, verscheen begin 2022 de biografie 'Goeiemorgen, morgen' door 'Filip Osselaer'.

Nicole overwon twee keer een kankerdiagnose, maar leed de laatste jaren aan de ziekte van Alzheimer. Ze kwam op 3 november 2022 ten val in haar woning, en overleed in het ziekenhuis ten gevolge van dit ongeval. 'Nicole viel op haar hoofd', aldus manager 'Philippe Draps'. Haar dood heeft dus niets te maken met de ziekte van Alzheimer waaraan ze leed'.