.
News Image

Jens Dendoncker wint Humo's Comedy Cup

Jens Dendoncker blij met overwinning Humo's Comedy Cup.


In de Arenbergschouwburg te Antwerpen vond donderdagavond de 11de editie plaats van de prestigieuze humorwedstrijd Humo's Comedy Cup. Een leuke en kwaliteitsvolle finale bracht een terechte winnaar in de spotlights. West-Vlaming Jens Dendoncker bracht een wervelende set en wist het publiek en jury te charmeren met zijn hoge aaibaarheidsfactor en vooral ijzersterke spel. Jens mocht van Humo-legende en juryvoorzitter Guy Mortier de prijs in ontvangst nemen. Naast de mooie titel nam hij een cheque van € 1000 mee naar huis.

De komende maanden trekt Jens Dendoncker met zijn mede-finalisten Berit Companjen en Peter Kluppels rond de Vlaamse podium met de Humo's Comedy Cup finalistentour met Bas Birker als MC. Daarnaast is Jens ook te zien in de culturele centra met de productie Jong Bloed, samen met spring-in't-veld Soe Nsuki. Volgend jaar komt hij naar buiten met zijn debuut soloshow Bang Van Dendoncker. De première daarvan is voorzien in het najaar van 2017.

Jens komt mee in het rijtje van vorige winnaars zoals Dufraing en De Wit, Raf Coppens en Ygor uit Poperinge, Nigel Williams, Wouter Deprez, Bart Cannaerts, Freddy De Vadder, William Boeva, Gunther Lamoot, Arnout Van den Bossche en Lukas Lelie.

Bio van Jens Dendoncker

Meer Over:

Jens Dendoncker