.
Jens Dendoncker en Lauren Versnick in Da’s Liefde!
zaterdag 10 december 2022

Jens Dendoncker: “Hij maakt erg diepgaande shows”

Hij is fan van veel collega’s

Het leven zag er voor Jens Dendoncker niet altijd zo rooskleurig uit. De comedian en presentator worstelde wel vaker met zichzelf, maar dankzij de steun van vrienden, familie en zijn toenmalige partner Lauren Versnick kwam Jens enkele maanden geleden uit een diep dal gekropen.

Maar gelukkig zijn er ook veel dingen die Jens aan het lachen brengen. “Ik heb veel grappige vrienden waar ik altijd onwaarschijnlijk hard mee moet lachen. Ik ben ook een hondstrouwe kijker van ‘Saturday Night Live’. En ik volg natuurlijk alles wat met comedy te maken heeft. Als ik het zie op tv, ga ik altijd in een soort van analytische modus en voelt het een beetje als werken”, zegt Jens in Het Laatste Nieuws.

Jens heeft veel bewondering voor zijn collega’s van de comedy en zeker mensen als Wouter Deprez. “Hij blinkt uit in zijn eigen ding. Wouter kan erg diepgaande shows maken waarin hij, zonder dat je het doorhebt, iets heel fundamenteels raakt.”

Maar de enige echte koning van de comedy is voor Jens nog altijd Alex Agnew. Al heeft hij veel positieve woorden over voor andere collega’s ook. “Xander De Rycke is de meest productieve. Seppe Toremans is de meester van de muzikale comedy. En Lieven Scheire de oernerd op z’n eigen eiland van de science comedy. En ga zo maar door. Allemaal ongekroonde koningen.”