.
News Image

Jan Hautekiet geeft het goede voorbeeld

Hij is voor hoffelijk gedrag op sociale media.


Afgelopen vrijdag vond er in het programma Hautekiet een interessante maatschappelijke discussie plaats. De radiomaker die zijn naam heeft verbonden aan het programma op Radio 1 heeft een pleidooi afgestoken voor hoffelijk gedrag op de sociale media. Geef toe dat er op sommige Facebook-pagina's enorm over de schreef wordt gegaan. Dit is ons uiteraard ook al opgevallen.



Op de website van het programma Hautekiet kun je nu een aureool of engelenvleugels toevoegen aan je profielfoto om zo te laten zien dat jij niet vloekt of scheldt op de sociale media. Men hoopt op deze manier de hardheid en verzuring via deze kanalen tegen te gaan.



De politiek is in ieder geval al gewonnen voor dit initiatief. Zo vindt voorzitter Gwendolyn Rutten van de Open VLD het in het radioprogramma een goed initiatief. Sociale media zijn belangrijk om van gedachten te wisselen. Hoe sterker je idee is, hoe minder scheldwoorden je nodig hebt. Als je echt van iets overtuigd bent, dan kan je dat ook beleefd zeggen. Zo dwing je respect af, is haar betoog. Ook Wouter Beke, voorzitter van CD&V vindt dat de samenleving wel respect en fatsoen kan gebruiken.



Mensen die aan dit opmerkelijk initiatief willen deelnemen kunnen op deze link klikken: http://radio1.be/heerlijk-hoffelijk-doe-mee-en-pas-je-profielfoto-aan