.
Roos Van Acker
maandag 10 april 2023

Roos Van Acker: “Ik kreeg een vlammende mail nadat ik dat zei”

Ze maakte een grote fout

Op het moment dat Studio Brussel begon was Roos Van Acker 6 jaar. Op dat moment had ze er nooit van kunnen dromen dat ze zelf een aantal jaar later aan de slag zou gaan bij de zender.

Toen ze werd gevraagd om het programma van Lieven Van Gils over te nemen in 1998 was ze dolenthousiast. Al waren de tijden toen in radioland toch anders dan nu

“Zenuwachtig dat ik toen was. Tegenwoordig doen we qua techniek alles zelf in de radiostudio, maar destijds was er ook een technicus aanwezig aan de andere kant van het glas. Gelukkig hing er toen nog geen webcam in de studio, zodat ik met een bus deo mijn okselvijvers kon bestrijden”, lacht Roos in Story.

Roos was niet altijd even braaf op de radio en ze maakte het liefst een programma in de stoute stijl van de bekende Amerikaanse presentator Howard Stern.

“Ik hoop dat jullie even goede s*ks hebben gehad als mij afgelopen nacht’, zei ik op de radio. Al snel kreeg ik een vlammende mail van Jan Hautekiet, in hoofdletters, die mijn taalblunder rechtzette: ‘het moet ‘ALS IK’ zijn!’ Ik, die zo met mooie taal bezig was en het van thuis uit met de paplepel had meegekregen, kon door de grond zakken van schaamte, en ik dacht dat mijn radioavontuur afgelopen was. Maar ik mocht blijven, en al doende heb ik geleerd.”