You are here

Ingeborg doet grote bekentenis op de radio

15/08/2017 15:57-

Ingeborg deed trouwring weg. 

Deze week in Ingeborg de wandelgast van Kim Debrie in Plage Préférée op Radio 2. Tijdens de twee uur durende strandwandeling vertelde Ingeborg iets wat ze nooit eerder verteld had. Zij en haar man Roland hebben een niet-evidente relatie gekend.
Roland was nog een getrouwd man toen de vonk tussen hem en Ingeborg oversloeg. Ingeborg was lange tijd zijn maîtresse. “Dat is een raar woord he. Ik heb tegen dat gevoel gevochten want het was volledig fout. Ik veroordeelde het zelf. Ik was plots zo verliefd op Roland.”
Ingeborg en Roland zijn ondertussen 20 jaar getrouwd maar het was ooit anders. Roland was op dat moment het onbereikbaar omdat hij getrouwd was. “Ik geloof ook echt dat je in een intieme relatie enorm veel kan leren en dat mensen soms iets te vroeg afhaken. Op een bepaald ogenblik begin je te zwijgen in een relatie. We gaan het daar nu niet over hebben omdat het nu zo gezellig is. En steeds vaker ga je langer en langer zwijgen en mis je intimiteit.” Dat was in de relatie van Ingeborg niet anders. “We zijn allebei verliefd geworden. En dat dan delen en terugbrengen en kijken wat er over is en hoe dat komt. Want er is ook een reden voor zoiets. Je moet elkaars stukken kunnen delen, niet alleen met goede vrienden en vriendinnen.”

“Je moet het ook echt leren om tegen elkaar zeggen “van ik weet het echt niet meer of we nog verder moeten”. Maar die twijfel bespreekbaar maken en in dat contact terug gaan, dat is de diepste heling geweest onderweg. We zien elkaar véél liever dan ooit voorheen en dat is ook zo bijzonder.” Ondertussen zijn Ingeborg en Roland 20 jaar getrouwd. Maar vieren doen ze dat niet. En toch is er iets speciaals. En dat is wat Ingeborg nooit eerder verteld heeft. “Ik heb voor die dag hem meegenomen naar een juwelierszaak. Dat was in april. We hebben toen twee trouwringen gepast. En nu kijk je zo… ik heb de mijne ooit eens uitgedaan en op een sacred place uitgedaan en het uit handen gegeven. Vanuit ‘help mij, ik wil dat dit huwelijk slaagt en ik weet soms niet meer hoe’. Zo diep hebben we dus eigenlijk gezeten”, getuigt Ingeborg. “Dat vond Roland verschrikkelijk. Dat ik die trouwring daar heb achtergelaten. Maar voor mij was dat echt helemaal ‘ik geef het nu helemaal uit handen’ en ik moet zeggen dat er nadien wonderen zijn gebeurd. Maar al die tijd daarna draagt alleen Roland een trouwring en ik niet. Ik had altijd zoiets van ‘ik heb innerlijk mijn trouwring’. Die dag hebben wij dus twee trouwringen gekocht maar we zoeken nu dus nog een moment om dat dus in een kleine of grote ceremonie terug in te wijden ofzo”, besluit Ingeborg.

Meer nieuws over:

Ingeborg, Radio 2, Kim Debrie

Gerelateerde foto's:

Vlaanderen feest

Ingeborg - Antwerpen - 11/07/2017

Houden Van 2011

Ingeborg - Antwerpen - 17/04/2011

Première 'Laat me zingen'

Ingeborg - Bredene - 19/09/2008

Radio 2 Eregalerij 2007

Ingeborg - Oostende - 09/11/2007

10 om te zien

Ingeborg - Blankenberge - 31/07/2007

Gerelateerde bio's:


Gerelateerde muziek:

Tracklist van Ingeborg