.
Inge Moerenhout
dinsdag 24 november 2020

Inge Moerenhout haalt uit naar studenten: “dat zijn verwende kinderen”

Inge Moerenhout ontstemd door gedrag van de jeugd...

Inge Moerenhout haalde op Twitter zwaar uit naar studenten die klagen over de coronamaatregelen. “Mag ik tegen al die studenten die het niet meer zien zitten zeggen dat het voor sommigen veel erger getroffen mensen redelijk verwend overkomt dat geklaag…” klonk de tweet. Maar die uithaal wordt bedolven onder de kritiek.

“Toch blijf ik pal achter mijn boodschap staan”, vertelt de voormalige presentatrice in Dag Allemaal. Jongeren die haar een ‘dikke kankermoeder’ noemen omwille van haar tweet gaan er niet voor zorgen dat Inge haar mening herziet. “Als dit de manier is waarop onze jeugd discussies aangaat…”

Toch wil Inge Moerenhout allerminst ontkennen dat veel jongeren echt wel te lijden hebben onder de maatregelen. “Mijn moeder was psychologe, ik ben vol empathie voor mentaal welzijn opgegroeid. Kwetsbare jongeren moeten alle hulp krijgen. En ja, er zijn schrijnende toestanden”, klinkt het duidelijk bij Inge Moerenhout. Toch ziet Inge nog een ander probleem bij de jongeren…

“ik denk dat er ook een groep jongeren is die zich wentelt in de miserie van hun leeftijdsgenoten, om zich zo belangrijk te voelen. En daar keert mijn maag van op. Ze geven volgens mij ook helemaal niet goed weer hoe de meerderheid van de jongeren omgaat met de situatie”, aldus Inge Moerenhout die de tienerkinderen van haar broer en hun klasgenoten en vrienden ‘vrolijk en vrij’ ziet omgaan met de maatregelen. “Alleen krijgen de verhalen vol kommer en kwel nu volop aandacht”, klinkt het ontstemd bij Inge Moerenhout in Dag Allemaal.

Bio van Inge Moerenhout

Meer Over:

Inge Moerenhout