.
Opium, Inge Moerenhout, Joyce De Troch, Katia Alens
vrijdag 28 oktober 2022

Inge Moerenhout: “Ik moet om vijf uur opstaan om mijn job te doen”

Het harde leven van een reisinfluencer

Je moet al geluk hebben om voormalig presentatrice Inge Moerenhout thuis aan te treffen. De Opium-zangeres trekt er vaak op uit voor haar job als reisinfluencer en is te vinden over de hele wereld.

“Ik was onlangs in Soweto, een sloppenwijk in Zuid-Afrika waar een miljoen mensen wonen. Ik verzeker je dat de confrontatie met die armoede je niet onberoerd laat. Na zo’n reis vol impressies sluit ik me bij wijze van spreken thuis op. Kwestie van al die emoties te kunnen verwerken. Zelfs de postbode die aanbelt is dan te veel”, geeft Inge toe in Primo.

Voor Inge is er niks leukers dan reizen en ze is blij dat ze van haar passie haar beroep heeft kunnen maken. Al vraagt het ook allemaal heel veel voorbereiding.

“Je reis start niet als je op het vliegtuig stapt, maar tijdens de voorbereiding. Daar zou je al plezier in moeten vinden. Tegenwoordig tracht ik ook ruim op voorhand in de luchthaven te zijn. Ik maakte al iets te vaak mee dat ze ‘Miss Moerenhout’ omroepen. Ik miste mijn vlucht ook al een paar keer.”

Reisfluencer, het klinkt als een eenvoudige job, maar Moerenhout kan je verzekeren dat het niet zo is. “Mensen onderschatten wat er allemaal bij komt kijken. Voor een verslag van een jeepsafari moet ik om vijf uur ’s morgens opstaan. En als influencer moet ik er op dat onchristelijke uur uitgeslapen uitzien. Het zijn ook zelden werkdagen van acht uur, eerder van zestien.”

Bio van Inge Moerenhout en Opium

Meer Over:

Inge Moerenhout Opium