.
News Image

Hoe is het nu met de kandidaten uit 'Vandaag over een jaar'?

Hun verhaal gaat verder...
Donderdag is de tiende aflevering van Vandaag over een jaar met Cath Luyten te zien op Eén. Voor wie niet genoeg krijgt van deze straffe en bijzondere verhalen, is er goed nieuws. Vanaf donderdag om 21.30 uur zijn er op VRT NU twee extra afleveringen met nieuwe cases en er komt een tweede seizoen van dit programma.

Vandaag over een jaar: extra afleveringen vanaf donderdag 24 mei beschikbaar op VRT NU.

Hoe gaat het nu met de vorige deelnemers?

Sophie uit Kalmthout (Antwerpen): Vandaag over een jaar wil ik een lief hebben. (aflevering 1)
Sophie charmeerde iedereen in de eerste aflevering van Vandaag over een jaar. Doordat ze erg last had van stotteren, had ze nog nooit een lief gehad. Tijdens de uitzending vond ze er helaas geen, maar sindsdien kreeg ze al een vijftigtal reacties van mannen die haar stotteren niet als een probleem zagen en haar graag wilden ontmoeten. Ze is momenteel volop aan het daten.

Gitte uit Kapellen (Antwerpen): Vandaag over een jaar wil ik ondanks mijn beenamputatie deelnemen aan een triatlon. (aflevering 2)
Gitte stopt niet na haar deelname aan de triatlon: ze neemt, ondanks haar beenamputatie, dit jaar deel aan het EK atletiek en is aan het trainen om te kunnen schitteren op de paralympics in Tokio.

Sven uit Zele (Oost-Vlaanderen): Vandaag over een jaar wil ik mijn rijbewijs hebben. (aflevering 3)
Sven is dolgelukkig dat hij zijn rijbewijs haalde. Hij gebruikt dagelijks zijn auto en in het weekend is hij met plezier BOB voor zijn vrienden.

Sarah uit Kessel (Antwerpen): Vandaag over een jaar wil ik een boek geschreven hebben over burn-out. (aflevering 3)
Sarah heeft intussen al 315 exemplaren van haar boek verkocht en is in onderhandeling met een uitgeverij. Het boek verschijnt binnenkort ook in het Engels.

Shari en Ivo uit Overpelt (Limburg): Vandaag over een jaar willen wij zwanger zijn. (aflevering 3)
Shari en Ivo werden op 8 mei de trotse ouders van een zoontje Riley.

Noémie en Lore uit Deinze/Destelbergen (Oost-Vlaanderen): Vandaag over een jaar willen wij een medaille halen op de World Games. (aflevering 4)
Noémie en Lore waren erg trots op hun medaille op de World Games. Helaas konden ze door een blessure niet deelnemen aan het WK in Antwerpen. Ze zijn intussen gestopt als duo in acrogymnastiek.

Noa uit Tisselt (Antwerpen): Vandaag over een jaar hoop ik met mijn nieuwe longen te kunnen meezingen op het optreden van Coldplay. (aflevering 4)
Noa stelt het goed en geniet van het leven. Voor het eerst in jaren is ze op reis kunnen gaan.

Charlotte uit Komen (Henegouwen): Vandaag over een jaar hoop ik een partner te hebben. (aflevering 5)
Charlotte had een autismespectrumstoornis en had nog nooit een lief gehad. Na haar deelname aan Vandaag over een jaar kreeg ze een hondertal reacties na en is ze hoopvol aan het daten.

Tanya uit Olen (Antwerpen): Vandaag over een jaar wil ik 55 kilogram vermagerd zijn. aflevering 6)
Na haar specatulaire metamorfose in Vandaag over een jaar, slaagt Tanya er nog steeds in haar gewicht stabiel te houden en te genieten van het leven. Ze doet het rustiger aan en is van plan om het komende jaar nog 15 kilogram te verliezen.

Freekje uit Aalst (Oost-Vlaanderen): Vandaag over een jaar wil ik terug kunnen praten. (aflevering 6)
Freekje kreeg een zware beroerte en wilde terug leren praten. Ze revalideert nog steeds en is vastberaden om nog beter te kunnen praten. Ze kan intussen rechtstaan met behulp van een bijzonder soort handvat. Ze droomt ook al van een wintercollectie voor haar webshop.

Aukje uit Laakdal (Antwerpen): Vandaag over een jaar wil ik Belgisch Kampioen BMX zijn. (aflevering 7)
Helaas werd Aukje geen Belgisch Kampioen, maar ze is nog steeds razend ambitieus. Ze heeft zich kunnen plaatsten voor het wereldkampioenschap BMX van komende zomer in Azerbeidzjan.

Igna uit Hasselt (Limburg): Vandaag over een jaar wil ik een afscheidfeest geven vóór mijn euthanasie. (aflevering 7)
Igna heeft de datum van haar euthanasie vastgelegd. Vóór de start van de zomervakantie zal ze ons verlaten.

André uit Berchem (Antwerpen): “Vandaag over een jaar wil ik op de grootste Europese zwemmeeting een medaille halen.” (aflevering 8)
Na zijn mooie winst op de zwemmeeting, vulde André zijn medaillecollectie intussen verder aan. Op een grote nationale meeting behaalde hij drie keer goud.

Joerie uit Heule (West-Vlaanderen): Vandaag over een jaar wil ik terug een mooie glimlach hebben. (aflevering 9)
Joerie werd zwaar verminkt bij een verkeersongeval en wilde een gelaatsoperatie zodat hij opnieuw kan glimlachen. Ondertussen heeft hij de eerste van drie gelaatsoperaties achter de rug.

Extra afleveringen op VRT NU
Aflevering 11

Jean-Marie (60) – “Vandaag over een jaar wil ik 25 kilogram lichter wegen.”
Jean-Marie is een echte levensgenieter. Hij houdt van lekker eten, een pintje drinken en biljarten. Het goede leven deden de kilo’s er de laatste jaren aanvliegen, maar Jean-Marie maakte daar nooit een probleem van. Vorig jaar echter overleed zijn broer en op zijn sterfbed deed hij Jean-Marie beloven zich goed te verzorgen. Jean-Marie is vast van plan zich aan zijn belofte te houden en wil zich een jaar na datum aan Cath presenteren met 25 kilogram minder op de weegschaal.

Noor (10) – “Vandaag over een jaar wil ik een balletsolo gedanst hebben.”
Noor heeft één grote passie in haar leven: ballet. Het is haar grote droom om tijdens een dansvoorstelling een solo te mogen dansen. Het was al langer haar plan om deel te nemen aan een auditie, maar een gebroken arm strooide roet in het eten. Noor koestert nu de hoop om blessurevrij te blijven én om een geslaagde auditie te kunnen doen. Enkel dan kan haar droom in vervulling gaan.

Daniël (73) – “Vandaag over een jaar wil ik terug aan de zijlijn staan bij de voetbalwedstrijden van mijn kleinkinderen.”
’s Nachts even uit bed moeten om te gaan plassen, resulteerde bij Daniël in een nachtmerrie. Door een bloeddrukval verloor Daniël zijn evenwicht, maakte een ongelukkige val en brak een nekwervel. Daniël is weliswaar volledig verlamd, maar hij is er rotsvast van overuigd dat hij voldoende kan revalideren zodat hij opnieuw kan stappen en de voetbalwedstrijden van zijn kleinkinderen kan bijwonen.

Sharon (28) – “Vandaag over een jaar wil ik 35.000 euro inzamelen voor de VZW Boven De Wolken.”
In 2012 stierf Sharons dochtertje Nina vlak na de geboorte. In een impulsief moment greep Sharon naar haar fototoestel en maakte verschillende foto’s van Nina. Een belangrijke beslissing, want tot op vandaag zijn deze foto’s de kostbaarste herinneringen die Sharon aan haar dochter heeft en koestert. Het deed haar beslissen om dit ook voor andere sterrenouders te gaan doen en richtte de VZW ‘Boven De Wolken’ op. Sharon hoopt om op een jaar tijd voldoende geld in te zamelen zodat haar VZW op de rails staat.

Aflevering 12
Deborah (32) en Jurgen (35) – “Vandaag over een jaar willen wij zwanger zijn of een kindje hebben.
Al 10 jaar hoopt Deborah om mama te worden. Maar de natuur wil niet meewerken. Ze onderging al 13 operaties aan haar baarmoeder, maar die brachten geen soelaas. Met pijn in het hart borg Deborah haar kinderwens op, tot een andere gynaecoloog haar toch opnieuw hoop gaf. De IVF-behandelingen werden opnieuw opgestart en samen met Jurgen hoopt Deborah dat ze in 2017 zwanger zal geraken.

Peter (27) – “Vandaag over een jaar wil ik een lief hebben.”
Peter kampt met flink wat overgewicht en dat knaagt aan zijn zelfvertrouwen. Toen de weegschaal 140kg aanwees, besloot hij om een gastric bypass te ondergaan. Hij hoopt dat dat het geloof in zichzelf en in de liefde wat kan opkrikken. Zodra hij zich beter in zijn vel voelt, wil hij zich op de datingmarkt gooien. Hij hoopt heel hard dat hij een jaar na datum met een vriendin aan zijn zijde kan terugkeren naar Cath.

Stefan (50) – “Vandaag over een jaar wil ik het werelduurrecord eenwieleren op mijn naam hebben.”
Stefan is met zichzelf al verschillende sportieve uitdagingen aangegaan. Een marathon, een Iron Man, het Kanaal overzwemmen… het kan niet gek genoeg zijn. Of toch? Want toen Stefan op de Mont Ventoux plots een man op een eenwieler zag fietsen dacht hij: dat wil ik ook. En meer zelfs: hij wil het werelduurrecord aanvallen. Dat de huidige recordhouder half zo oud is als hij, houdt hem niet tegen.

Sofie (44) – “Vandaag over een jaar wil ik een luisterboek gemaakt hebben voor slechtziende kinderen.”
Twaalf jaar geleden kreeg Sofie een oogziekte. Haar zicht ging stelselmatig achteruit en het werd zo erg dat ze haar droomjob niet meer kon uitoefenen. Ze was een gepassioneerde kleuterjuf die van de ene dag op de andere niet meer voor de klas mocht staan. Het verliezen van haar job viel haar nog zwaarder dan haar beperking zelf. Langzaamaan probeert ze te herstellen van de klap. Ze wil zich toch nog nuttig maken voor de allerkleinsten en heeft zich voorgenomen om een luisterboek te maken voor slechtziende kleuters.

Vandaag over een jaar: extra afleveringen vanaf donderdag 24 mei om 21.30 uur beschikbaar op VRT NU.

Download onze app voor iOS of Android

Bio van Cath Luyten

Meer Over:

Cath Luyten