.
News Image

Het Zingpaleis... 8000 mensen uit de bol

Kort samengevat: viva De Romeo's!


Het is niet altijd even simpel om als journaliste een objectief verslag te schrijven... Zo ook over Het Zingpaleis van De Romeo's, afgelopen zaterdagavond in de Ethias Arena in Hasselt. Is het objectief om te zeggen dat het populaire trio geweldig goed was, dat ze zonder moeite de 8000 mensen uit hun dak lieten gaan? Nee, dat is subjectief, ook al zijn het eigenlijk feiten. Laat ons dan maar de gehele subjectieve kant opgaan en bekijken vanuit ons oogpunt.
De Showbizz-Site wilde dit feestje natuurlijk niet missen! De Romeo's staan 10 jaar op de planken en vulden dit jaar hun vijfde Zingpaleis. Groot feest dus! Het begon al met een fijn overzichtje van foto's en filmpjes van de voorbije 10 jaar. Een leuke opener waarbij Gunther Levi, Davy Gilles en Chris Van Tongelen zelf invielen met hun absolute meezinghit 'Viva De Romeo's'. De ambiance-trein was vertrokken!

Fout
De Romeo's werden al dikwijls eens afgeschilderd als 'fout', maar dat juk hebben ze ondertussen wel van zich afgeschud. Geen foute kleren meer, maar op en top stijlvol, geen foute muziek maar echte eigen hits en leuke medleys van bestaande songs. Hun recente single 'Droog nu je tranen' bewijst dat ze ook serieuze songs perfect aankunnen.
Ja, de kleine bijhorende choreografieën bij vele liedjes blijven 'fout', maar het zijn ook De Romeo's natuurlijk: er mag, nee, er moet gelachen worden, plezier gemaakt. En wie De Romeo's een beetje van dichtbij kent, weet dat ze hun succes als geen ander relativeren: ze hebben heel hard gewerkt om te staan waar ze nu staan, maar ze vergeten nooit van waar ze komen.

De gasten
Christoff was de eerste gast van de avond en laat ons eerlijk zijn, hij stal de show! Zijn populariteit kent geen grenzen en dat was aan het publiek duidelijk te horen en te zien. Onze Vlaamse schlagerkoning zong samen met Chris, Davy en Gunter Sweet Caroline, de zaal barstte uit zijn voegen! Maar was het niet de gelegenheid om samen hun duet 'Een laatste nacht' (terug te vinden op Christoff & Vrienden II) te brengen, Chris? 'Goh, we zingen alleen hits en met 'Een laatste nacht' is nog niets gebeurd.'
Ancora werd als tweede onopvallende gast aangekondigd maar het was een leuk tussendoortje!
Luc Steeno entertainde als derde Zingpaleis-gast het publiek met 'Ik mis je elke dag' en 'Hij speelde accordeon'. Samen met Chris, Davy en Gunther haalde hij zijn 'Holiday' van onder het stof.
Vierde gast tussen De Romeo's door was de 70-jarige Rob De Nijs. En hoewel hij een vlekkeloos optreden gaf, haalde hij toch wat de schwung uit het geheel. Daarop stel ik mij ook dit jaar weer de vraag of er zoveel gasten nodig zijn… De Romeo's kunnen eindeloos variëren om zelf het publiek te blijven boeien. 4 keer een gast op zo een korte tijd, is dat niet wat veel? 'Vier gasten hoeft inderdaad niet', legt Chris de keuze uit, 'maar wij vinden dat leuk en het is maar tussen de 3 en 15 minuten dat zij optreden.'

DJ Chris, DJ Davy, DJ Gunther
Dat Chris, Davy en Gunther van alle (muziek)markten thuis zijn, zagen we aan 'hun eigen DJ-set'. Een zeer leuke verrassing en ze toverden de Ethias Arena in één keer om tot een heuse discotheek.
We mogen trouwens niet vergeten dat Ian Thomas graag inging op de uitnodiging van stiefpapa Chris om 'Can't hold us' te brengen. Gast 5 dus, maar wel één liedje, en leuk passen in het concept.

Afsluiten deden De Romeo's met wat ze begonnen waren: de absolute knaller 'Viva De Romeo's'. En ja hoor… viva De Romeo's… dat vat de hele Zingpaleis-avond zowat samen!

(Kim Wauters)

Meest recente foto’s van De Romeo's, Chris Van Tongelen, Davy Gilles, Gunther Levi, Christoff, Luc Steeno, Rob de Nijs en Het Zingpaleis: