.
News Image

Het Lichaam van Coppens speelt met stofzuigers

En dat is niet hun enige uitdaging van donderdag...
In Het Lichaam van Coppens op donderdag 15 oktober testen Staf en Mathias de zuigkracht van hun stofzuigers om na te gaan of die een auto van de grond zou kunnen tillen, laten ze hun vingers professioneel kraken om uit te zoeken wat er dan juist gebeurt én beginnen ze aan het bouwen van een niet gemotoriseerd vliegtuig met materiaal uit een doe-het-zelfzaak.

KAN JE MET EEN STOFZUIGER EEN AUTO VAN DE GROND TILLEN?
Staf en Mathias gebruiken hun eigen stofzuiger voor allerlei experimenten rond de kracht van vacuüm. Allereerst tracht Staf – aka superheld suckerman volgens Mathias – het MEDIALAAN-gebouw op te klimmen met slechts één stofzuiger op zijn rug. Nadien gaan de broers in een auto zitten om zich samen door één stofzuiger te laten optillen. Het is maar de vraag waar de zuigkracht van de stofzuiger sterk genoeg voor is?

KAN JE EEN NIET GEMOTORISEERD VLIEGTUIG BOUWEN MET MATERIAAL UIT EEN DOE-HET-ZELFZAAK?
Na de zelfgemaakte luchtballon van vorig seizoen willen Staf en Mathias nu voor de ultieme jongensdroom gaan: een eigen vliegtuig bouwen. De opdracht van kijker Geert was duidelijk: aan het vliegtuig mocht geen motor te pas komen - of het moet dus volledig op spierkracht aangedreven worden - én het materiaal moet in een doe-het-zelfzaak verkrijgbaar zijn. Na heel veel uren boren en plakken wordt het vliegtuig voor het eerst getest in de Nekkerhal in Mechelen met de hulp van broer en piloot Maarten Coppens.

WAT GEBEURT ER WANNEER JE JE VINGERS LAAT KRAKEN?
De meeste mensen kunnen hun eigen vingers laten kraken, soms wel meerdere keren op een dag. Maar wat gebeurt er dan juist met je lichaam? En is het wel gezond? Staf en Mathias trokken naar Gasthuisberg in Leuven waar ze werden opgewacht door gediplomeerde krakers Stefan Ghysels en Ron Peeters voor een MRI-scan van hun ‘vingerkrak’.

Het Lichaam van Coppens, donderdag 15 oktober om 20.35 op VTM.

Bio van Staf Coppens en Mathias Coppens