.
News Image

Het Lichaam van Coppens laat bijenbaard groeien

De broertjes Coppens gaan er weer tegenaan...
Vorige week zagen 889.137 kijkers, goed voor een marktaandeel van 41,9% (VVA 18-54, live+5) in Het Lichaam van Coppens hoe de broers Coppens de haaienproef in de Bahama’s met verve hebben overleefd. In de vijfde aflevering op donderdag 1 oktober 2015 gaan Staf en Mathias opnieuw straffe én internationale proeven uitvoeren. De broers willen met een moderne versie van een zelfgemaakte bliktelefoon internationaal bellen. Bovendien trekken ze naar Groot-Brittannië om een echte bijenbaard te laten groeien én omdat Staf er een verrassing heeft voor Mathias. De bedoeling is dat zijn oudste broer zoveel mogelijk angstzweet verzamelt…

HOE MAAK JE EEN BIJENBAARD?
Staf: “Als je daar staat tussen al die bijen, is er een stemmetje in je hoofd dat zegt: dit mag je niet doen.”
Het zijn fascinerende beelden: honderdduizenden zoemende bijen die van kop tot teen rond een mensenlichaam blijven hangen. Hoe kan zoiets? En hoe voelt zoiets? Dat zijn vragen die Staf en Mathias luidop aan een imker stellen in Groot-Brittannië. Mathias zal het aan de lijve moeten ondervinden en bestelt een echte bijenbaard bij de Britse imker. In de studio krijgen ze presentatrice én imker in bijberoep Britt van Marsenille over de vloer voor meer uitleg.

IS ER EEN VERSCHIL TUSSEN INSPANNINGSZWEET EN ANGSTZWEET?
Mathias: “Staf kent al mijn angsten en hij maakt daar al drie seizoenen lang gretig gebruik van.”
In het eerste seizoen van Het lichaam van Coppens probeerden Staf en Mathias al uit te zoeken of er een verschil bestaat tussen inspanningszweet en angstzweet. Dat angstzweet verzamelden ze toen van Mathias, die het doodsbenauwd kreeg in een geklemde lift en bij een bungeesprong. Helaas werd er toen te weinig zweet verzameld voor een labotest. Tijd voor ronde twee dus: Staf heeft een afspraak geregeld in Engeland die Mathias liters angstzweet zal bezorgen.

HOE LANG KAN EEN BLIKTELEFOON ZIJN?
Als kind hebben Staf en Mathias het vaak getest: twee conservenblikken, een draad ertussen en dan met elkaar telefoneren. Hoe ver zou zo’n zelfgemaakte bliktelefoon nu kunnen werken als je het serieus aanpakt? De broers Coppens testen het met plezier uit én vonden het hoogtijd om een nieuwe versie van de bliktelefoon te maken: één waarmee je tot in het buitenland kan bellen.

Het Lichaam van Coppens, donderdag 1 oktober 2015 om 20.35 op VTM.

Bio van Staf Coppens en Mathias Coppens