.
Gilles Van Bouwel
vrijdag 1 april 2022

Gilles Van Bouwel: “Niet iedereen kan dat”

Het is vooral een eenzaam bestaan

Voor velen is het een droom, voor slechts enkele is het een droom die werkelijkheid werd. De mol mogen spelen in het gelijknamige televisieprogramma is een unieke kans die niet iedereen krijgt. Gilles Van Bouwel en Elisabet Haesevoets kregen die kans, eentje waar ze met veel positieve gevoelens op terugkijken. Al was het niet altijd simpel.

“Ik vond het erg lastig dat je als mol vooral erg eenzaam bent. Je behoort niet tot de ploeg en evenmin tot de kandidaten. En je krijgt nooit eens een schouderklopje. De mol is geen makkelijke rol, dat mag nog eens gezegd worden. Ik ben ervan overtuigd dat niet iedereen het kan. Ik parafraseer even de grote filosoof Bouba (ex-kandidaat): de mol zijn is echt geen ponykamp”, luidt het in Humo.

Dat kan Elisabet alleen maar beamen. “Ik heb heel vaal gehuild. Ik dacht dat ik meeging als kandidaat, en mijn man had gezegd: ‘Met jouw mensenkennis, sta je hier over een week terug. Maar opeens wist ik dat ik 25 dagen weg zou zijn, en ik had twee kleine kindjes thuis. Maar die huilbuien hebben me geen windeieren gelegd. Veel kandidaten dachten: die is veel te labiel, die kan nooit de mol zijn.”

Bio van Gilles Van Bouwel

Meer Over:

Gilles Van Bouwel