.
Gilles Van Bouwel
zaterdag 6 mei 2023

Gilles Van Bouwel: “We moeten vaak moeilijke knopen doorhakken” 

Hij staat in voor de selectie van kandidaten 

Het nieuwe seizoen van ‘De Mol’ kent bijna zijn ontknoping. Morgen weten we na al die weken eindelijk wie de mol is. Is het Comfort? Of toch Toos? Of is het Lancelot die al weken de boel saboteert?

Dit jaar stonden ex-Mol Gilles Van Bouwel en een collega bij Woestijnvis in voor de selectie van de kandidaten. Dat we opnieuw zo’n fijne groep kandidaten hebben, hebben we dus onder andere aan Gilles te danken.

“De eindbeslissing maken we wel met een heel team. Maar ik heb hen wel op voorhand allemaal geïnterviewd om een beeld van hen te krijgen. Daar kruipt toch ook al flink wat tijd in. Er zijn ook elk jaar duizenden inschrijvingen, waar we dan een selectie uit maken. We moeten dus vaak moeilijke knopen doorhakken”, zegt Gilles in Tv Familie.

Van Bouwel weet als geen ander waar een kandidaat aan moet voldoen om te mogen meedoen aan het programma. Hij is dan ook de geschikte persoon om een juiste selectie te maken.

“Ik kan me wel makkelijker in hun positie plaatsen. Op welke manier we de kandidaten precies kiezen? Daar weid ik liever niet over uit. Het magische aan ‘De Mol’ is dat het altijd wat mysterieus moet blijven.”

Bio van Gilles Van Bouwel