.
News Image

Gella Vandecaveye op expeditie naar Lapland

Maart wordt voor duizendpoot Vandecaveye razend druk.


Samen met expeditieleider Bjorn Vandewege worden Gella en een groep Climbing Managers gedropt aan de Russische grensovergang Moermansk om gedurende 10 dagen al skiënd, op eigen kracht en zonder hulp van buitenaf, terug te keren naar de Finse bewoonde wereld. De groep rond de ex-judoka is samengesteld uit actieve bedrijfsmensen die graag buiten de normale lijntjes kleuren. Het traject van minstens 150 km door de winterse wildernis zit vol verrassingen en bevindt zich 350 km boven de poolcirkel.



De fysieke conditie van de deelnemers werd de afgelopen maanden uitgebreid getest. De mentale weerbaarheid zal op de proef gesteld worden: deze expeditie is geen walk in the park maar speelt zich af ver buiten de comfortzone. Dagelijkse ontbering zal ieders deel zijn. Er werd echter niets aan het toeval overgelaten: de deelnemers werden de afgelopen maanden goed voorbereid met clinics als hoe een tentenkamp opzetten, hoe omgaan met extreme koude, hoe potje koken met primitieve middelen zonder elektriciteit, hoe oriënteren in the middle of nowhere, wat te doen in case of emergency enz…



De voldoening zal groot zijn tijdens de tocht door het Finse onontgonnen, desolate sneeuwlandschap. Op zoek naar authenticiteit, terug naar de essentie, 10 dagen off line… De vreugde ervaren bij het aanschouwen van rendieren die hun pad kruisen, het adembenemende poollicht mogen bewonderen… Gella en tochtgenoten trekken alles mee in hun slee in barre winterse omstandigheden met temperaturen tot min 25°C. De Climbing Managers kijken er hartverwarmend naar uit!



https://www.facebook.com/GellaVandecaveye - www.gella.be



(l.t.)