.
News Image

Geen twee maar drie pop-ups naar finale Mijn Pop-Uprestaurant

Dit had niemand zien aankomen.


De jury van het VTM-programma Mijn Pop-Uprestaurant heeft donderdagavond beslist welke twee duo’s naar Blankenberge mogen vertrekken. Het was een moeilijke beslissing met 4 duo’s die aan elkaar gewaagd zijn. Juryleden Gert Verhulst, Sergio Herman en Sepideh gingen dan ook niet over één nacht ijs. Ze hielden rekeningen met de feedback van Luc Appermont en Bart Kaëll, met de cijfers én met de evolutie die de duo’s maakten sinds de opening van hun Pop-uprestaurant. En als de jury daarnaar kijkt, dan merken ze toch wel enkele verschillen. De vreugde en ontlading was groot bij de winnende duo’s, het verdriet en de teleurstelling groot in het verliezende kamp.



In Antwerpen wisten de BBQ-boys van TJOP’S hun ster te behouden en naast 4.000 euro geeft de ster ook recht op een ticket voor de finale in Blankenberge. In Kortrijk moest er een keuze gemaakt worden tussen een Limburgse ervaren chef én een beginnende kokkin met veel passie en goesting. Ook in Kortrijk moest de ster niet verhuizen en maken Yannick & Leena zich klaar voor een verhuis naar Blankenberge. Er heerste grote euforie bij Birger & Karel en Yannick & Leena terwijl tranen en teleurstelling de bovenhand namen bij MADAM P. in Antwerpen en Table’O in Kortrijk. Dikke pech voor Laure en Charlotte maar ook voor Daniella en Mitchell.



De vreugde in het winnende kamp was groot. Karel & Birger van TJOP’S reageerden uiteraard positief op deze nieuwe ontwikkeling: ““Blij om naar ‘huis’ te kunnen, naar Blankenberge, de kust, onze streek”, klinkt het bijna in koor. Maar ook Yannick & Leena van Meat & Griet zijn maar wat blij met het nieuws dat zij naar de finale én naar Blankenberge mogen: ““Bring it on BBQ-boys. We hebben ongelooflijk veel zin in de finale in Blankenberge!”. Maar Evi Hanssen zou Evi niet zijn mocht ze nog een speciale mededeling hebben. Niet alleen voor de winnaars maar ook voor de twee verliezers.



Jawel, … toen alle dozen waren ingepakt en de deuren van de 4 pop-uprestaurant werden gesloten, bracht Evi Hanssen een boodschap over aan de kijker: “Ik heb nog een belangrijke mededeling. In Blankenberge is er ruimte voorzien voor DRIE pop-ups. Dat wil dus zeggen dat er nog altijd iemand mee kan naar Blankenberge...”. De kandidaten zelf krijgen dat nieuws pas donderdagavond net voor de start van de uitzending te horen. In het winnende kamp was de verbazing groot maar ook de twee andere duo’s reageerden verbaasd. Zij hebben nog één kans om naar de finale te gaan. Maar wie gaat beslissing welk duo toch nog naar Blankenberge mag?



Dat blijft nog even een verrassing. Niet alleen voor de kijkers maar ook voor de duo’s. De kijker zal volgende week donderdag weten wie de derde finalist wordt die Tjops en Meat & Griet zal vervoegen in Blankenberge. Eén ding kunnen we al wel kwijt: het zal een spannende strijd worden tussen de twee duo’s. De inzet is dan ook bijzonder groot: één van de twee duo’s wint nog een ticket voor de finale van Mijn Pop-Uprestaurant.