.
News Image

Ruzie tussen Karel en Birger uit Mijn Popup-restaurant: Birger reageert

Wat is er aan de hand?


Met hun restaurant Tjop’s wonnen Karel & Birger Mijn Pop-uprestaurant in 2017. Een nieuw golden duo leek in de maak, maar het kwam tot een breuk tussen de twee vrienden. Birger besloot een tijdje geleden om uit de zaak te stappen. Vorige week dook in de media het bericht op dat de twee ruzie hebben.

Ondertussen heeft Karel ons een mededeling bezorgd betreffende de rechtszaak die lopende is. Het klopt dat er woensdag laatstleden in de kamer van koophandel een zaak is ingeleid op initiatief van Karel omtrent onder andere het merk, de handelsnaam en logo Tjop's Low & slow BBQ. Dit ging enkel om de inleiding, en het vaststellen van de conclusie- en pleitdata, laat Birger weten. Ik betreur ten zeerste dat het tot een rechtszaak is moeten komen. Er is gedurende ettelijke maanden van mijn kant uit geprobeerd dit op een andere manier te regelen, maar dat is, ondanks onze jarenlange onvoorwaardelijke vriendschap, niet meer gelukt. Iets wat mij meer dan zomaar een beetje verdriet doet, lezen we in het persbericht.



Om alle heisa te vermijden wil ik dan ook voorlopig liever niet ingaan op de volledige inhoud van het proces, dit was ook de uitdrukkelijke vraag van de tegenpartij en evenzeer mijn eigen wens. Liever willen we in alle rust en sereniteit bekijken of we alsnog rond de tafel kunnen zitten en tot een besluit komen zonder dat de zaak effectief hoeft voor te komen, iets wat van mijn kant al van in het begin de bedoeling was. Ondertussen zijn daarvoor al een aantal data voorgesteld. Ik hoop dan ook uit de grond van m'n hart dat we op die data enkele hoofdstukken kunnen afsluiten op een volwassen manier en zonder tussenkomst van een rechter, besluit Birger.