.
Koen De Bouw in Red Light
maandag 15 februari 2021

Geen Streamz en benieuwd naar Red Light? Dit is de gratis oplossing

Topreeks op lineaire tv.

Dramaserie Red Light breekt bij ons records op Streamz, later dit jaar zal de reeks over de wereld van mensenhandel, prostitutie en uitbuiting op VTM te zien zijn. Heb jij geen Streams en ben jij benieuwd naar de reeks? Dan verwijzen wij jullie graag naar NPO 1. De Nederlandse openbare omroep zal de reeks vanaf vrijdag 19 februari uitzenden.

In de serie staan de levens van drie verschillende vrouwen, gespeeld door Carice van Houten, Halina Reijn en Maaike Neuville, centraal. Sylvia (Carice van Houten), een sekswerker, Esther (Halina Reijn), een bekende sopraanzangeres en Evi (Maaike Neuville), een gedreven rechercheur, blijken elkaar nodig te hebben in hun zoektocht naar vrijheid. Red Light is vanaf 19 februari tien weken lang elke vrijdag om 21.30 uur te zien bij BNNVARA op NPO 1. Alle afleveringen zijn tevens vanaf 19 februari te zien op NPO Plus.

'Red Light' is de eerste Nederlandstalige televisieserie die Carice van Houten en Halina Reijn creëerden en waarin ze gezamenlijk te zien zullen zijn. 'Red Light' is geproduceerd door Hollands Licht en Eyeworks België in coproductie met BNNVARA en VTM en in samenwerking met Man Up Film. De serie won diverse prijzen, waaronder twee Gouden Kalveren tijdens het Nederlands Film Festival en de Special Performance Award en prijs van de Studentenjury tijdens het prestigieuze Canneseries.

De cast van 'Red Light' bestaat naast de drie hoofdrolspelers uit Jacob Derwig (Klem), Beppie Melissen (Gooische Vrouwen), Nadia Amin (De Fractie), Robert de Hoog (Mocro Maffia), Majd Mardo (Gewoon Vrienden) en Bilal Wahib (De Libi). Bekende Vlaamse acteurs als Geert van Rampelberg, Koen de Bouw en Joren Seldeslachts maken ook hun opwachting in de serie.

Wouter Bouvijn (De Twaalf) en Anke Blondé (The Best of Dorien B.) zijn verantwoordelijk voor de regie van 'Red Light'. Hoofdschrijver van de serie is de veelgeprezen auteur en scenarist Esther Gerritsen (Nena, Dorst, Instinct). Christophe Dirickx (Tabula Rasa, De Helaasheid der Dingen), Frank Ketelaar (Klem, Overspel) en Halina Reijn (Instinct) hebben meegeschreven.

Download onze app voor iOS of Android