.
Artist Image

Bio Koen De Bouw

Echte naam: Koen De Bouw
Geboortedatum: 30 september 1964
Sterrenbeeld: Weegschaal

Koen De Bouw, geboren in Turnhout, is één van Vlaanderens meest gevierde acteurs, volgde zijn acteursopleiding op de Studio Herman Teirlinck te Antwerpen. Meteen na het beëindigen van zijn studies volgde zijn eerste hoofdrol in de Nederlandse film ‘Han De Wit‘. Daarna volgde in snel tempo een aantal film- en TV-rollen, maar zijn rol als Louis in ‘Moeder Waarom Leven Wij ?‘ bracht hem bekendheid bij het grote publiek. Sindsdien kennen we Koen als leading man in series en films als Sedes en Belli, Salamander, De Zaak Alzheimer, Dossier K, Loft, Broer, Het Vonnis, De Premier… In de populaire VRT-reeks Professor T., die wereldwijd te zien is en in Frankrijk en Duitsland een remake kreeg, speelt hij al drie seizoenen de excentrieke professor Jasper Teerlinck.

Ook internationaal scheert Koen hoge toppen: samen met Matt Bomer en Kelsey Grammar speelde hij in de Amerikaanse Amazon-reeks The Last Tycoon.

Voor The Man Who Sold His Skin werkte hij samen met Monica Bellucci. Zijn nieuwste film Torpedo, een langspeelfilm in een regie van Sven Huybrechts, ging in oktober 2019 in première.