.
Tinne Oltmans
woensdag 10 april 2019

Geen huwelijk voor Tinne Oltmans?

Geen bruidsklokken voor Tinne Oltmans en Juan Gerlo.


Tinne Oltmans staat binnenkort in de Vlaamse versie van de succesmusical Mamma Mia. De actrice kruipt er in de huid van Sophie, een aanstaande bruid die een wel erg romantisch beeld heeft van het huwelijk. Maar dat is bij Tinne Oltmans wel even anders…

Tinne Oltmans kennen we allemaal dankzij haar rol in de Ketnet-serie Ghost Rockers en dankzij haar erg geslaagde parcours in Steracteur Sterartiest waar ze tweede werd. En naast de Mamma Mia-musical staat er nog meer op stapel voor Tinne, maar een huwelijk? Dat staat niet meteen om de planning. Integendeel. Tinne Oltmans toert deze zomer nog een laatste keer met de Ghost Rockers, zal ook optreden met haar eigen band Tinne & The Oltmans en heeft ook een filmrol te pakken. Maar over dat laatste mag ze nog niets verklappen. Een huwelijk met haar vriend Juan Gerlo is echter geen prioriteit.

In tegenstelling tot haar Mamma Mia-personage Sophie heeft Tinne Oltmans geen romantisch beeld van trouwen. “Voor mij hoeft dat allemaal niet,” klinkt het bij Tinne in Dag Allemaal. “Of je nu zestig jaar samen bent of zestig jaar getrouwd, dat is tegenwoordig toch allemaal hetzelfde,” meent Tinne. Alhoewel. Er is toch één leuk aspect aan trouwen dat Tinne liever niet zou missen. “Al zou ik het wel willen, voor de prachtige bruidsjurk,” lacht Tinne Oltmans. Maar hoe denkt haar vriend Juan Gerlo over het huwelijk?

Tinne Oltmans leerde haar vriend Juan Gerlo kennen op de set van Ghost Rockers en al snel sloeg er een vonk over. Samenwerken met je partner vormde een unieke ervaring. Maar elkaar loslaten is soms ook eens nodig. “Ik vond samen in ‘Ghost Rockers’ spelen heel fijn,” aldus Tinne Oltmans in Dag Allemaal. “Eerst was hij mijn collega op de set, dan mijn beste vriend, dan mijn lief… Het is gewoon zo gegroeid.” En de liefde is nog lang niet over. “Wij weten wat we aan elkaar hebben en geven elkaar ook rust op bepaalde momenten, dat is fijn.” Samen op de set of op een podium staan is allerminst een vereiste voor Tinne Oltmans.

Ondertussen gaat het erg hard voor Tinne Oltmans. Maar ondertussen weet ze wel waar ze naartoe wil. “En als iets niet bij mij past, doe ik het níet – ook al is het een supertof project,” klinkt het duidelijk bij Tinne Oltmans die vorig jaar nog tegen haar grenzen aanliep. “Als je jong en enthousiast bent, zeg je overal ‘ja’ op,” praat Tinne Oltmans openhartig over die periode. “Je vergeet dat je lichaam en geest niet álles aankunnen. Tegenwoordig plan ik op tijd en stond rust in.

Ondertussen schrijft Tinne Oltmans ook haar eigen Nederlandstalige nummers die ze met haar band Tinne & The Oltmans hoopt te brengen. Een filmrol staat ook op de planning maar daar mag ze nog niets over verklappen. En binnenkort is ze te zien in het nieuwe komische sketchprogramma Grensoverschrijdend op VTM. De musical Mamma Mia speelt vanaf het voorjaar van 2020.

Bio van Tinne Oltmans

Meer Over:

Tinne Oltmans