.
News Image

Fleetwood Mac headliner Werchter Boutique 2019

Zij komen ook naar Pinkpop. 


Op zaterdag 8 juni viert Werchter Boutique het beste van de popmuziek. Fleetwood Mac, de headliner van het dagfestival in Werchter, heeft een patent op de sterkste popsongs. Al 50 jaar lang. Komende zomer plannen ze een handvol concerten in Europa. Het is een eer ze in het Festivalpark in Werchter te mogen verwelkomen. De legendarische band toert in nieuwe formatie, bestaande uit Mick Fleetwood, John McVie, Stevie Nicks, Christine McVie en nieuwkomers Mike Campbell en Neil Finn. De ticketverkoop voor Werchter Boutique met Fleetwood Mac start op vrijdag 9 november om 10u via ticketmaster.be en proximusgoformusic.be. Meer namen zullen binnenkort aan de line-up worden toegevoegd. Fleetwood Mac is trouwens de eerste naam voor de 50ste editie van Pinkpop. De groep zal één van de drie dagafsluiters zijn op 8, 9 of 10 juni 2019. Daar zij op 8 juni op Werchter staan, zal het dus 9 of 10 juni worden.




“Fleetwood Mac. Dat zijn geweldige songs, gebracht door een bijzondere groep muzikale talenten. Toen we jamden met Mike en Neil voelden we de chemie. Het was duidelijk voor de groep dat zij de juiste toevoeging zijn om in Fleetwood Mac stijl verder te gaan. Het is nieuw en anders maar de typische Mac sound blijft intact”, vertelt Mick Fleetwood.




“We zijn erg blij om muzikanten van het kaliber van Mike Campbell en Neil Finn in de Mac familie te mogen verwelkomen. Met hen gaan we alle hits waar de fans zo van houden brengen. Maar we gaan het publiek zeker ook verrassen met enkele parels uit ons rijke oeuvre.”, aldus de volledige groep. “Fleetwood Mac is altijd een creatieve evolutie geweest. Die spirit gaan we alle eer aandoen tijdens de komende tournee.”




Fleetwood Mac werd in 1967 opgericht door Peter Green en is vernoemd naar Mick Fleetwood en John McVie. Peter Green verlaat de groep in 1969. Originele leden Fleetwood en McVie blijven aan boord. De groep heeft sindsdien een aantal briljante leden gekend. In het bijzonder Christine McVie, die de band in 1970 vervoegde, en Stevie Nicks en Lindsey Buckingham, die in 1974 aansloten. Het oeuvre van Fleetwood Mac is imposant. Al meer dan 50 jaar verbindt het generaties fans overal ter wereld. Fleetwood Mac heeft tot op heden meer dan 100 miljoen albums verkocht. In 1998 trad Grammy Award winnaar Fleetwood Mac toe tot de Rock and Roll Hall of Fame.

Bio van Fleetwood Mac

Meer Over:

Fleetwood Mac