.
News Image

Fleetwood Mac (1969-1974) op cd en vinyl!

7 albums op cd en vinyl.


Dit is de CD van Fleetwood Mac (1969-1974). Nadat Mick Fleetwood, Peter Green, John McVie en Jeremy Spencer in 1967 Fleetwood Mac begonnen, vonden ze al snel een publiek dat gretig was naar hun Britse blues. In de komende zeven jaar tekende de band bij Reprise Records, bracht zeven studioalbums uit en bracht veel klassieke nummers uit die nog steeds geliefd zijn. De vroege bekendheid van Fleetwood Mac staat centraal in twee aankomende Rhino-releases die de diepe blueswortels van de groep onder de aandacht brengen.



De eerste release is een boxset met 8 cd's met geremasterde versies van alle zeven studioalbums die de band tussen 1969 en 1974 heeft opgenomen, verschillende bonustracks en een niet-uitgebracht concert uit 1974, slechts een paar maanden voordat Lindsey Buckingham en Stevie Nicks zich bij de band voegden.



De set bestrijkt een periode van vijf jaar die verschillende bandopstellingen omvat, van de oprichters Fleetwood, Green, McVie en Spencer; aan latere toevoegingen als Danny Kirwan, Christine McVie, Dave Walker, Bob Welch en Bob Weston.



De collectie bevat zeven studioalbums: Then Play On (1969), Kiln House (1970), Future Games (1971), Bare Trees (1972), Penguin (1973), Mystery To Me (1973) en Heroes Are Hard To Find (1974). Die platen voedden de vroege populariteit van Fleetwood Mac in het VK en stuwden ze naar de top tien met singles als Man Of The World, Oh Well - Pt. 1, The Green Manalishi (With The Two Prong Crown) , en de nummer 1 hit Albatross.



De cd-set wordt afgesloten met een onuitgebrachte opname van het concert van de band op 15 december 1974 in The Record Plant in Sausalito, Californië. Het optreden legt de band vast - Fleetwood, Welch en de McVies - op tournee ter ondersteuning van hun nieuwste album, Heroes Are Hard To Find. Oorspronkelijk was de show simulcast op het legendarische rockradiostation KSAN-FM in San Francisco.



Voor de tweede release blijft Rhino de vroege albums van Fleetwood Mac weer op vinyl printen met een 4-LP / 7 ”box-set die op 4 september beschikbaar zal zijn. FLEETWOOD MAC 1973-1974 bevat het niet-uitgebrachte live-album uit 1974 samen met Penguin (1973), Mystery To Me (1973) en Heroes Are Hard To Find (1974).



Om een ​​uitstekende geluidskwaliteit te garanderen, knipte Chris Bellman van Bernie Grundman Mastering de lak voor alle albums van de originele analoge meesters, die op vinyl van 140 gram zijn geperst en gepresenteerd in replica-hoezen die lijken op de originele persingen. Als laatste punt bevat de set ook een 7 -single met For Your Love (Mono Promo Edit) aan de ene kant en de niet eerder uitgebrachte Good Things (Come To They Who Wait) aan de andere kant.


Koop hier deze release

Bio van Fleetwood Mac

Meer Over:

Fleetwood Mac