.
News Image

Fien Troch in jury Filmfestival van Venetië

Fien Troch mag prijzen uitdelen. 


De organisatoren van het Internationaal Filmfestival van Venetië hebben de samenstelling van de vier jury's van de 74e editie van de Mostra voorgesteld: Venezia 74, Orizzonti, Luigi De Laurentiis prijs voor Beste Debuut Film en Venice Virtual Reality. Fien Troch zal samen met zes andere internationale filmmakers zeven prijzen weggeven van de Orizzonti sectie. Vorig jaar won Troch in diezelfde sectie de prijs voor Beste Regie met haar film 'Home'.




Fien Troch over de kans om lid te zijn van de Orizzonti jury: Het is een grote eer om te zetelen in deze jury van het filmfestival van Venetië, nog steeds een van de grootste festivals ter wereld. De wereldpremière van Home daar kunnen beleven en daarna meteen ook een prijs in ontvangst nemen was een geweldige kans. Om dan dit jaar terug te komen en het werk van andere filmmakers te belonen, zal ongetwijfeld een even waardevolle ervaring zijn.


Naast de Italiaanse juryvoorzitter Gianni Amelio en Fien Troch zelf zitten de filmmakers Rakhshan Banietemad, Ami Canaan Mann, Mark Cousins, Andrés Duprat en Rebecca Zlotowski in de Orizzonti jury. Zij zullen de prijzen voor Beste Film, Beste Regisseur, Jury Prijs, Beste Acteur, Beste Actrice, Beste Scenario en Beste Kortfilm weggeven. Eerder werd al bekend gemaakt dat Annette Bening de juryvoorzitter is van de officiële selectie van het Filmfestival van Venetië dit jaar. De 74ste editie van het Filmfestival vindt plaats van 30 augustus tot 9 september.

Bio van Fien Troch

Meer Over:

Fien Troch