.
News Image

Fien Trochs HOME komt volgende week uit in Mexico

Er staat geen rem op Home. 


'Home', de vierde speelfilm van Fien Troch, is binnenkort in Mexico op het witte doek te zien. Vanaf 10 mei zal de film onder de naam 'Hogar' verschijnen op meer dan twintig schermen van Cinépolis, de grootste bioscoopketen van Mexico. Dat maakte sales agent Doc & Film International bekend.
'Home' is Trochs vierde speelfilm, na 'Een ander zijn geluk', 'Unspoken' en 'Kid'. Na de premiere in Venetië in 2016 en succesvolle releases in België, Nederland en Frankrijk, begint de film nu aan een Mexicaanse carrière. De Mexicaanse distributeur Alfhaville kan voor de release rekenen op steun van Cinépolis, de grootste keten van bioscoopzalen in Mexico. Cinépolis heeft beslist op 'Home' vanaf 10 mei in al haar arthouse-zalen te vertonen. Dat komt neer op meer dan twintig schermen in het hele land.
De film vertelt het verhaal van een groep tieners en de volwassenen die hen omringen. Allebei hebben ze het moeilijk om te communiceren en elkaars leefwereld te begrijpen. In deze omgeving van twee worstelende generaties verschijnt de zeventienjarige Kevin. Hij kan goed opschieten met zijn neef Sammy en leert ook diens vriend John kennen. Op een avond slaat het noodlot toe en gaan vragen over verraad, vertrouwen en loyauteit meer dan ooit hun leven bepalen.
'Home' ging in 2016 in wereldpremière op het Filmfestival van Venetië en werd er onderscheiden met de Orizzonti-prijs voor Beste Regie. Op het Film Fest Gent ging de film in datzelfde jaar aan de haal met de Georges Delerue Award voor Beste Muziek, net als de Canvas en de Port of Ghent Publieksprijzen. Op het Festival van de Europese Film van Les Arcs won 'Home' de Grote Prijs van de Jury. Daarnaast waren er tal van festivalselecties, onder andere voor Toronto, Istanbul, Hongkong, Bogotá en Lissabon. Begin 2017 kwam de film in de Belgische zalen.
De hoofdrollen in Home worden gespeeld door nieuwkomers Sebastian Van Dun, Loïc Batog, Mistral Guidotti en Lena Suijkerbuijk, naast bekende gezichten als Karlijn Sileghem, Els Dottermans en Jeroen Perceval. Troch schreef het scenario samen met Nico Leunen, die ook de montage deed. De fotografie was in handen van Frank van den Eeden en de soundtrack werd gecreëerd door Johnny Jewel.

Bio van Fien Troch

Meer Over:

Fien Troch