.
News Image

Fabian is terug met nieuwe single

Fabian is terug, maar met wat hij écht wil gaan doen!


In 2012 trok de toen 14-jarige Fabian Feyaerts richting Amsterdam om er ons land te vertegenwoordigen tijdens het Junior Eurovisie Songfestival. Hij eindigde er mooi op de vijfde plaats, wat de tweede beste plaats ooit voor België betekende.

Van het kleine ‘Abracadabra’-kindersterretje is vandaag niet veel meer te merken. Fabian is 17 en weet wat wij wil…



Na precies 2 jaar is hij er terug, met hedendaagse pop... Nederlandstalig! Hij nam na zijn deelname aan Junior Eurosong twee jaar zang- en gitaarlessen, ging op zoek naar een live-band en trok met die band de studio in om deze eerste single volledig live in te spelen...

Als je wil spreken van je dromen achterna jagen !



“Ik vond het zeer leuk om dingen zoals ‘Abracadabra’ en ‘Ondersteboven’ te brengen,” vertelt Fabian, “maar ik wou altijd al met een band op podium staan, al van nét na Junior Eurosong wou ik naar dit moment toe werken. Maar ik besefte dat ik er toen nog niet klaar voor was. Ik moest me vocaal nog bijschaven, mijn gitaar moest mijn beste vriend worden. Allemaal dingen die niet op één dag kunnen gebeuren. Toen ik vorige zomer met een live band op de pukkelpopweide enkele nummers mocht brengen bevestigde dat alleen maar waar ik al jaren van droom: Vlaamse pop met mijn eigen bandje! ”

Voor zijn nieuwe single koos Fabian voor een samenwerking met het producers duo Steven Parker en Philippe Paque. Tekst en muziek zijn van Jeroen van der Boom.

“Het nummer is dan wel een cover,” gaat Fabian verder, “het past precies bij mij. Ik ben jong en wil nog zoveel van het leven proeven en zoveel dromen achterna jagen. Zo trok ik vorig jaar zonder ouders naar Afrika op reis. Dat was een bijzondere ervaring! Daar besefte ik dat er nog zoveel mooie plekken zijn om te ontdekken. En dat zing ik ook in de nieuwe single: ik wil nog op wereldreis.”