.
News Image

Exit Pedro Elias in Slimste Mens

Nu kunnen de finaleweken écht beginnen.


Pedro Elias werd dinsdagavond uitgeschakeld in De Slimste Mens Ter Wereld. Pedro was de laatste kandidaat die net voor de finaleweken bij het spel betrokken werd en mocht dankzij zijn overwinning vorige week donderdag toch naar de finaleweken. Maar Pedro had nog niets bewezen en had zijn plaats in de finaleweken niet echt verdiend. En die plaats is hij nu kwijt. Pedro speelde de afgelopen dagen vrij aardig maar dinsdag had hij geen al te beste dag. Had het misschien te maken met de de restanten van een hondendrol die aan de schoenen van Cath Luyten hing? Oeps, hopelijk zijn jullie nu net niet aan het ontbijten. Jawel, Cath had nieuwe schoenen gekocht en daarmee was ze al in een hondendrol gestapt. Is Cath dan toch een dom blondje of was ze gewoon onoplettend? Het goede nieuws was dat Cath eens een andere broek aan had. Bij haar vorige deelnames had ze steeds weer dezelfde broek aan want die bracht haar geluk. En toch had Cath ook dinsdag het geluk aan haar kant want ze zou Pedro uitschakelen in de finaleronde.



Met Bart Cannaerts in de jury moest The Loft weer te sprake komen. Gelukkig zorgde Jonas Geirnaert voor betere humor, al waren er wel wat mensen die tijd nodig hadden om de uitspraak Ik heb één keer witloof met wespenrolletjes gegeten. Normaal is dat lekker maar ze hadden een bijsmaakje. Heb je hem? Wespenrolletjes met een BIJ-smaak.

Wie ook geluk had was Marnix Peeters. Die kreeg een filmfragment te zien met de zoon van een bekende wielrienner. De achternaam wist Marnix maar bij de voornaam moest hij gokken en hij wist wel degelijk de naam Thibau Nys. Marnix kon zijn ogen en oren niet geloven en later in het spel zou hij met Las Vegas weer een meer dan geslaagde gok doen. En zo kan je dus ook seconden verzamelen. Marnix speelde dinsdagavond supersterk en kon 384 seconden verzamelen. Cath moest tevreden zijn met 294 seconden, amper 16 meer dan de 278 seconden van Pedro Elias.



Pedro mocht als eerste antwoorden in de finaleronde maar heeft duidelijk weinig feeling met het kopen van kerstgeschenken. Maar ook bij die vraag faalde Cath wonderwel. Ook bij een vraag over de pers konden beiden telkens maar één correct antwoord geven en dat zorgde ervoor dat de seconden amper wegtikten. We kregen dan ook een saaie en veel te lange finaleronde. Zo lang zelfs dat Pedro zelfs een vraag vergeten was nadat hij enkele antwoorden had gegeven. Zowel Cath als Pedro lieten de kans liggen om echt te scoren. Cath kon amper zelfs iets vertellen over Oscar uit FC De Kampioenen. Shit zei ze toen ze de vraag kreeg. Na de vraag vertelde Cath dat ze van haar mama nooit naar het programma mocht kijken. Deze supersaaie finaleronde duurde ruim 7 minuten en gaat de geschiedenis in als de meest nerveuze finaleronde ooit. Dankbij Boris Becker kon Cath dan toch de nul op het scorebord brengen en speelde ze Pedro Elias naar huis.



Met de komst van Kirsten Lemaire krijgen we woensdagavond twee vrouwen in het programma. Krijgen we deze keer een echte catfight? Eén ding is zeker: donderdag zit er minstens één vrouw in de laatste aflevering van deze week.


Bio van Bart Cannaerts en Jonas Geirnaert