.
Eva Pauwels, Julie Vermeire
zondag 12 maart 2023

Eva Pauwels: “Dat ze dan komen proeven, hé”

Ze drinkt al 4 jaar geen alcohol meer

4 jaar geleden zat Eva Pauwels zowat op het dieptepunt van haar leven. Ze was verslaafd aan alcohol en had de voorbije jaren heel wat momenten van haar kinderen gemist. Het was tijd om in te grijpen. En dat vonden dochter Julie Vermeire en zoon Maxime Vermeire ook.

“Ik wou geen medicatie nemen uit principe. Ik wilde voor mezelf afkicken en niet omdat ik medicatie nam. Maxime en Julie waren toen erg bezorgd: ‘Mama, je doet het toch niet in het geheim, hé’, vroeg Julie. Maar ik heb nooit ‘in den duik’ gedronken. Maar ik snap hun angst wel”, zegt Eva in Dag Allemaal.

Ondertussen is Eva zo’n 4 jaar clean en raakt ze geen druppel meer aan. Al moet ze ook toegeven dat het niet altijd makkelijk was in het begin.

“In het begin wil je in gezelschap graag meedrinken, maar nu verlang ik niet meer naar alcohol. Er zijn lekkere alcoholvrije alternatieven. Al durfde ik eerst niet te bestellen. Een alcoholvrije pint ziet er uit als een normaal biertje. Ik was bang dat de mensen gingen zeggen: ‘Kijk, ze drinkt weer.’”

Hoewel Eva zin had in een pintje of mocktail deed ze het niet uit schrik voor de reacties van haar omgeving. “Op een gegeven moment dacht ik: ‘Pauwels, trek het u niet aan. Dat ze komen proeven, hé.”

Bio van Eva Pauwels

Meer Over:

Eva Pauwels