.
Eva Pauwels, Julie Vermeire
woensdag 8 maart 2023

Dankzij haar kickte Eva Pauwels van de alcohol af

Ze greep die kans met beide handen

Wanneer de kinderen van Eva Pauwels, Julie Vermeire en Maxime Vermeire, net in hun puberteit zaten, worstelde Eva vooral heel erg met zichzelf en had ze amper tijd om er voor haar kinderen te zijn.

“Ik heb die periode volledig gemist en dat allemaal door de f*cking drank en de kl*te mensen rondom me. Ik maakte de verkeerde keuzes en daar schaam ik me voor. Ik heb veel verdriet gehad”, zucht Eva in Dag Allemaal.

Toen Eva voelde, nu zo’n vier jaar geleden, dat ze heel diep zat, heeft ze zich laten opnemen in een instelling. Dat was de enige oplossing die ze nog zag.

“Ik zat bij de psycholoog met Julie en ze zei: ‘Mama, dit is je allerlaatste kans.’ Met de vuist op tafel, hé: ‘Verkloot het niet, denk er zelfs niet aan om te hervallen’. Dat was een koude douche. Mijn kinderen hadden me vaak zien mislukken, vaak zien opgenomen worden. Ik wou die laatste kans 100% grijpen. Ik ben ervoor gegaan en sindsdien heb ik geen druppel meer aangeraakt.”

Fysiek afkicken was niet gemakkelijk, maar dat lukte Eva wel. Vooral psychologisch had ze het zwaar. Toch wou ze geen medicatie. “Anders denk ik: ik mag niet drinken omdat ik Antabus neem. Nee, ik mag niet drinken omdat ik het zelf niet wil.”

Bio van Eva Pauwels

Meer Over:

Eva Pauwels