.
News Image

Eva Pauwels bekent: “ik heb schrik van mezelf”

Eindelijk gaat het weer goed met Eva Pauwels...


Eva Pauwels vertelde bij Micha Marah op MENT TV openhartig over hoe ze afrekende met haar alcoholverslaving. Op haar 44ste is de ex van Jacques Vermeire aan een nieuw leven begonnen. Samen met Charlie. Geen nieuwe partner, wel haar therapiehond die Eva sinds een jaar in huis heeft.



Toen Eva Pauwels een eerste keer werd opgenomen vanwege haar drankprobleem kreeg ze te horen dat er méér aan de hand was. De diagnose was borderline en bipolair.



“Ik leef enorm met pieken. Ik kan heel happy zijn, euforisch, en dan moet iedereen dat ook weten. Maar o wee als ik down en verdrietig ben... Dan kan ik godganse dagen bleiten,” vertelt Eva Pauwels in Hadiemicha op MENT TV.



Eva Pauwels weigerde echter medicatie te nemen voor haar borderline en bipolaire stoornis. “Ik heb schrik van mezelf, want borderline en bipolair staat omschreven als vatbaar voor verslavingen. Ik zat al met een alcoholprobleem, en had iets van: oké, we zijn aan het werken aan die drank, dat ik daar vanaf ben, ik kan nu toch niet aan de pillen gaan...”



Maar ondertussen heeft Eva Pauwels al anderhalf jaar geen druppel meer aangeraakt. Dankzij de hulp van de SOS Nuchterheidsgroep kan ze met vertrouwen zeggen dat ze van de drank af is. “Het is geen issue meer,” klinkt het positief bij Eva Pauwels.