.
Ella Leyers
dinsdag 7 april 2015

Ella Leyers als Miss België

Als dat maar goedkomt!

Meer dan een half miljoen kijkers maakten vorige week kennis met Vlaamse Streken, het nieuwe humoristische sketchprogramma waarin zeven acteurs in de huid kruipen van door en door Vlaamse personages. Gewapend met een verborgen camera halen Ella Leyers, Günther Lesage, Guga Baúl, Peter Thyssen, Roel Vanderstukken, Tine Embrechts en Rik Willems grappen uit met die andere Vlamingen en alles wat hen typeert.

De toevallige passanten zijn dan ook de échte sterren van dit verborgen programma. Opvallend is hoeveel mensen gewoon meestappen in het verhaal, hoe vreemd ook, en zich van hun meest behulpzame kant laten zien. In aflevering 2 is alvast een glansrol vastgelegd voor een onwetende wafelverkoper die de zenuwachtige Miss België Stephanie, gespeeld door Ella Leyers goede raad geeft. Want haar act, laat volgens hem te wensen over…

AFLEVERING 2 OP WOENSDAG 8 APRIL 2015 OM 20.35

De mannen van 't stad (Roel Vanderstukken en Peter Thyssen) delen krasloten uit in het recyclagepark. De prijzen blijken echter uit de containers te komen. De scoutsleider (Rik Willems) is op kamp met zijn mannen en gaat op zoek naar benzine om een vuurtje te stoken in het bos. In La Roche ontvangt de burgemeester (Peter Thyssen) toeristen. Voor foutparkeerders heeft hij de perfecte straf in petto en daarbij vraagt hij de voorbijgangers om hulp. Miss België-kandidate Stephanie gaat een wafel kopen aan een kraam. Ze is zenuwachtig voor de halve finale en toont haar act aan de wafelverkoper, zodat hij wat feedback en raad kan geven. Een leraar (Roel Vanderstukken) wil zijn leerlingen iets bijbrengen over het studentenleven. Een toerist gaat zich aan de infokiosk in Brugge informeren over het dichtstbijzijnde toilet, want het is dringend. Maar dringend staat niet in het woordenboek van de Poolse receptioniste (Tine Embrechts). Wanneer een man (Rik Willems) te laat is voor zijn eigen trouw, vraagt hij de voorbijgangers om hulp. Ziet hij er wel goed uit, nu hij rechtstreeks van zijn vrijgezellenfeest komt? En de dorpsgek (Günther Lesage) heeft een dringende brief voor zijn moeder.

Dit, en nog veel meer Vlaamse Streken in aflevering 2 om 20.35 op VTM.