.
News Image

Eerste namen Schlagerfestival

Organisatoren pakken meteen uit met vier topnamen.


Voor dit jaar zit Het Schlagerfestival erop, maar de organisatoren (PSE-Belgium / Medialaan) blikken nu al vooruit naar komend jaar. Dan wordt er opnieuw geschlagerd in de Hasseltse Ethias Arena en wel op vrijdag 24, zaterdag 25 en zondag 26 maart. Met vaste waarden Jo Vally en Willy Sommers, terugkomers The Lynn Sisters en debutanten Sasha & Davy blijft de succesvolle muzikale mix behouden. In de loop van de komende maanden worden nog meer namen gelost. Wie er volgend jaar terug bij wil zijn, kan tickets bestellen via www.hetschlagerfestival.be of op 070/345.345 (max. € 0,30/min). Wie voor 30 april beslist, geniet van een mooie vroegboekkorting.



Het Hasseltse Schlagerfestival blijft ook na de 11de editie verder groeien. “Het waren dit jaar geen evidente omstandigheden, een paar dagen na de aanslagen in Brussel, om te starten met ons festival. Er waren amper annuleringen. Het publiek heeft onze verhoogde veiligheidsmaatregelen en verscherpte controles wel weten te appreciëren. Als organisator kunnen wij alleen maar tevreden zijn, want we stellen vast dat de ticketverkoop, én dus ook de publieke belangstelling, voor het zoveelste jaar op rij gegroeid is. Het is de eerste keer dat we nog zoveel tickets verkocht hebben na het openingsweekend. Mensen zijn in deze tijden echt op zoek naar een uitlaatklep en daar profiteert Het Schlagerfestival van”, zegt Flor Boey van het mee organiserende PSE-Belgium.



Op het nog steeds tot de verbeelding sprekende podium maken ook volgend jaar gevestigde muzikale waarden, verrassingsartiesten en debutanten hun opwachting. In de eerste categorie vallen charmezanger Jo Vally en publiekslieveling Willy Sommers. Deze laatste kreeg zaterdagavond een minutenlang applaus van het publiek, toen hij als verrassingsgast op het podium verscheen. “Ik word hier ontzettend emotioneel van. Wat een warm onthaal. Dit pakt mij en ik moet zeggen dat ik weer uitkijk naar volgend jaar, om hier in Hasselt opnieuw van de partij te zijn op Het Schlagerfestival”, liet Willy zich na afloop ontvallen. Ook The Lynn Sisters zijn er volgend jaar terug bij. Laura Lynn had geen overtuigingskracht nodig, want haar muzikale zussen Tine Embrechts en Nathalie Meskens wilden zelf heel graag terugkomen naar het festival.



Zoals de traditie het wil, blijft Het Schlagerfestival ook investeren in nieuw talent. Na Elke Taelman en Lissa Lewis krijgen volgend jaar Sasha & Davy de kans om zich voor te stellen aan het grote publiek. “Voor ons is dit echt een droom die uitkomt. Elk jaar kom ik naar het festival om mijn man aan te moedigen als hij met De Romeo’s op het podium staat. Stiekem hoopte ik om er ooit zelf staan, met hem. Ik ben heel blij dat het volgend jaar voor Sasha & Davy zo ver is. Een mooie erkenning voor het harde werk dat wij de voorbije jaren geleverd hebben”, zegt Sasha enthousiast.



Tickets voor de 12de editie van Het Schlagerfestival, op vrijdag 24 maart (20.30 uur), zaterdag 25 maart (20.30 uur én met een staand middenplein) en zondag 26 maart (15.00 uur) in de Hasseltse Ethias Arena zijn nu te koop. Reserveren kan via www.hetschlagerfestival.be of telefonisch op 070/345.345 (max. € 0,30/min). Wie voor zaterdag 30 april bestelt, profiteert van een mooie vroegboekkorting.



HET SCHLAGERFESTIVAL 2017 - in de Ethias Arena Hasselt op vrijdag 24 en zaterdag 25 maart om 20.30 uur en op zondag 26 maart om 15.00 uur. Show met polonaiseplaatsen op het middenplein is op zaterdag 25 maart. Tot 30 april kosten de kaarten € 26 (i.p.v. € 28), € 36 (i.p.v. € 38) en € 41 (i.p.v. € 43). Vanaf 50 personen: € 3,50 korting per kaart, vanaf 250 personen: € 5 korting per kaart, vanaf 500 personen: € 7 korting per kaart. Bestellen via 070/345.345 (max. € 0,30/min.), vanuit Nederland: 0900-45.000.45 (€ 0,45/min.), www.hetschlagerfestival.be, www.ethias-arena.be en www.teleticketservice.com, of bij Media Markt, Sint-Jozefstraat 10.1.1, Hasselt (maandag t/m zaterdag, 09.30-19.00 uur). Groepskortingen via groepen@sportpaleisgroep.be. VIP-arrangementen via vip@sportpaleisgroep.be.