You are here

Bio: Tine Embrechts

Tine Embrechts

Echte naam:
Tine Embrechts
Geboortedatum:
30 mei 1975
Sterrenbeeld: Tweelingen

Tine is een Vlaamse actrice die als jong meisje haar opwachting maakte in de dramareeks 'Moeder Waarom Leven wij'. Ze maakt deel uit van de bekende theatergroep 'De Kakkewieten' samen met Dimitri Leue, broer Pieter Embrechts en Adriaan Van den Hoof. We leerde deze groep kennen dankzij de programma's De Liegende Doos en De Vliegende Doos met Bart Peeters in de jaren '90. Ze speelde ook mee als figurant in Kulderzipken.

Ze werd onder meer beroemd van haar rolletjes in het Peulengaleis waarin ze enkele typetjes mocht imiteren, dat ze een geboren actrice is bewees ze later ook in 'Tegen De Sterren op' waarin ze onder meer Dana Winner en Sabine Hagedoren op een sublieme wijze wist te imiteren.

Ze had in 2012 nog een hoofdrol te pakken in de fictiereeks 'Quiz me Quick' en viel dankzij deze serie en dankzij Tegen De Sterren op ook in de prijzen, zo won ze tijdens De Nacht van de Televisiesterren een ster als beste actrice. Ze maakte samen met Adriaan Van Den Hoof ook deel uit van het programma 'De Neus van Pinokkio' op één. En samen met Sven de Ridder zat ze in het panelprogramma Beste Kijkers op VTM.

Ze heeft een relatie met collega Guga Baul.

Foto's van Tine Embrechts

Tegen De Sterren Op

Tine Embrechts - Vilvoorde - 03/07/2020

Ringland Festival 2016

Tine Embrechts - Antwerpen - 25/06/2016

Liefde voor Sterren tegen de Muziek op

Tine Embrechts - Oostende - 24/08/2015

Hommage aan La Esterella

Tine Embrechts - Antwerpen - 19/08/2011

Duet met Helmut Lotti bij Peter live

Tine Embrechts - Vilvoorde - 12/11/2010