.
News Image

Eerste namen Brussels Summer Festival

Het Brussels Summer Festival bereidt zich voor op een 15e droomeditie.


Het BSF is buitengewoon fier om een eerste lading nieuwe namen aan te kondigen, en het zijn niet van de minsten: St Germain, Fun Lovin' Criminals, Dez Mona, Jay-Jay Johanson, Keziah Jones en nog veel meer. Het BSF vindt dit jaar plaats van 5 tot 14 augustus. In Brussel, uiteraard.



Wat een gebeurtenis: na 20 jaar stilte is St Germain aan een comeback toe. De pionier van de French Touch zal zich in Brussel laten omringen door de Malinese muzikanten waar hij vorig jaar het bejubelde Real Blues mee opnam. En nu we toch bezig zijn vieren we nog een andere twintigste verjaardag: die van Come Find Yourself, het klassieke debuut van Fun Lovin’ Criminals. Om dit jubileum extra in de verf te zetten gaat het New Yorkse trio opnieuw op Europese tournee.



Maar er is nog meer moois terug te vinden op de line up: wat de Belgische aanwezigheid betreft zijn we verheugd het superbe Dez Mona te mogen verwelkomen. We hebben daarnaast de eer en het genoegen om Jay-Jay Johanson te ontvangen, de Zweedse dandy die melancholische popmuziek maakt alsof ze in zijn DNA verweven zit. En ook Keziah Jones, prins van de Nigeriaanse blue funk Nigérian komt zijn onwrikbare livereputatie alle eer aandoen.



Ook nog steeds enorm populair bij onze Franse buren zijn Roscoe, Hollywood Porn Stars, Louise Attaque, Hubert-Félix Thiéfaine, Luke, Mickey 3D, Vald of nog Caribbean Dandee feat JoeyStarr & Nathy.



Binnenkort maken we nog meer grote namen bekend voor de vijftiende editie van www.BSF.be



(l.t.)


Bio van Dez Mona

Meer Over:

Dez Mona