.
News Image

Dez Mona op M-idzomer Leuven

Nog meer topnamen deze zomer in Leuven.


M-idzomer maakt de affiche compleet met niemand minder dan: Faces On TV, André Brasseur & Band, Day Fly, Dez Mona en De Held & Guests. Daarnaast organiseert M-idzomer speciaal voor de kleinsten M-idzomer For Kids op zaterdag 30 juli vanaf 13 uur. Het knotsgekke Radio Oorwoud komt de kids een beestige, muzikale namiddag bezorgen. Het belooft een muzikale zomer te worden in Leuven.



In de binnentuin van passeren elk jaar op rij heel wat muzikale kleppers. Dit jaar mogen naast onder andere Ertebrekers, TaxiWars, Low, The Van Jets en Mark Lanegan Band ook André Brasseur & Band, Day Fly en Faces On TV het podium van M-idzomer inpalmen en de tuin in vuur zetten.André Brasseur & Band betreedt op donderdag 28 juli het podium van de M-binnentuin. Brasseur schreef in 1965 de million seller ‘Early Bird Sattellite’ en was de lieveling van James Brown en Claude François. Daarnaast speelde hij ook mee op de grootste successen van Vaya Con Dios. Dankzij Belpop Bonanza staat Brasseur samen met zijn band na 40 jaar terug op het podium. Jan Delvaux en Jimmy De Wit ontwikkelden een zwak voor ‘vergeten helden’ van de Belpop. Met ‘Het Gouden Horloge’ geven ze de artiesten een ultiem en uniek eerbetoon.



Day Fly is het muzikale geesteskind van de Nederlandse producer K The Fresh en de Engelse singer-songwriter Beau Nox. De levendige energie van Day Fly’s muziek vormt een combinatie van heldere noten uit soul, hiphop, jazz en alternatieve pop. Het dynamische duo startte met een eerste single via Boiler Room Debuts gevolgd door een EP op het Tangram Records-Label. Lefto is alvast een grote fan. Live performen ze als een kwintet en spelen ze met enkele Nederlandse talenten.



Twee jaar geleden veroverde Faces On TV, de band rond Jasper Maekelberg, een plaats in de finale van De Nieuwe Lichting van Studio Brussel. Dezer dagen scoort de band hoog met de songs ‘Love / Dead’ en ‘Travelling Blind’. De songs kregen meteen heel wat airplay op Studio Brussel en Radio 1 en stonden wekenlang in De Afrekening van Studio Brussel. Faces On TV verzorgde in tussentijd het voorprogramma van Balthazar en stond op heel wat podia. Vandaag mogen ze hun debuut EP ‘Travelling Blind’ voorstellen.



Het forum



Ook in het museum staat er elke dag iets moois te gebeuren. Naast Willow en Wouter Deprez & Ruben Focketyn, mogen ook Dez Mona en De Held & Guests Het Forum betreden.



Dez Mona is de Belgische band rond zanger Gregory Frateur en bassist Nicolas Rombouts die een combinatie van jazz, gospel en drama brengen. Drie jaar na hun laatste studioalbum ‘A Gentlemen’s Agreement’ is Dez Mona klaar voor een nieuw muzikaal hoofdstuk. Frateur en Rombouts keren voor de plaat ‘ORIGIN’ terug naar de kern van hun muzikale bestaan. Daarbij vormen stem en contrabas de basis van de songs. De nieuwe plaat bracht onder meer de single ‘Does it make you, Happy?’ met zich mee.



Het debuutalbum van Jo Jacobs ‘De held’ liet een hele tijd op zich wachten, maar uiteindelijk was het een schot in de roos. Pers schreef vol lof over de plaat, en al snel was er een opvolger in de maak. In 2015 bracht De Held zijn tweede plaat ‘Alcatraz’ uit die hij amper op zes weken tijd thuis in zijn eigen Alcatraz had opgenomen. Dat zorgde voor eenheid en spontaniteit, met oog voor detail. Voor zijn optreden op M-idzomer brengt De Held enkele gasten mee, namelijk: Arnout Hellots, Moreno Claes, Esther en Fatou, Gaëtan Vandewoude, Christophe Vandewoude, Robby Govaerts, Peter Claes en Igor Maseroli.



M-idzomer for kids



M-idzomer organiseert speciaal voor de kleinsten onder ons M-idzomer For Kids op zaterdag 30 juli van 13 uur t.e.m. 16 uur. M-idzomer For Kids staat dit jaar volledig in het teken van de dieren en de natuur. Radio Oorwoud, het knotsgekke radioprogramma, komt naar Leuven en komt de kinderen een beestige, muzikale namiddag bezorgen.



Radio Oorwoud is een vrolijke beestenboel met echte muzikanten die muziek brengen over verschillende milieuproblemen en de wondermooie natuur. Het gezelschap met o.a. Dimitri Leue en Hannelore Bedert vol rappende nijlpaarden, zeurende pinguïns en protjeslatende capibara’s komt voor de gelegenheid met de nieuwe cd ’t Is altijd wat in mijn habitat’ onder de arm naar M.



Na het concert kunnen de kids nog even het museum induiken voor workshops rond beeld, muziek of dans of kunnen ze zich laten omtoveren tot hun lievelingsdier aan de grimestand.



TICKETVERKOOP



Een dagticket voor donderdag kost €25, voor vrijdag €30, voor zaterdag €35 en voor zondag €25.

De combitickets voor de vier dagen kosten €100. Tickets voor M-idzomer For Kids kosten €9 in voorverkoop en €12 aan de kassa.





PROGRAMMA



Donderdag 28 juli

Tuin: Tourist LeMC, Ertebrekers, André Brasseur & Band

Het Forum: Willow (Zacht)



Vrijdag 29 juli:

Tuin: Candy Dulfer, TaxiWars, Day Fly

Het Forum: Dez Mona



Zaterdag 30 juli:

Tuin: Mark Lanegan Band, Low, Willis Earl Beal

Het Forum: Wouter Deprez & Ruben Focketyn

Van 13 t.e.m. 16 uur: M-idzomer For Kids met Radio Oorwoud



Zondag 31 juli:

Tuin: The Van Jets, Jasper Steverlinck, Faces On TV

Het Forum: De Held & Guests



Praktisch



Do 28/7 + vr 29/7 + za 30/7 + zo 31/7 vanaf 17.30 uur

M-idzomer, in M – Museum Leuven, L. Vanderkelenstraat 28, 3000 Leuven

Info & tickets: www.m-idzomer.be




Bio van Dez Mona

Meer Over:

Dez Mona